Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Eltűnt a bokám? O_O bővebben lent

Eltűnt a bokám? O_O bővebben lent

Figyelt kérdés

3 napja résztvettem egy több órás gyalogtúrán. (ritkán sétálok ennyit... régen futottam, utána szenvedtem is a térdem miatt)

Utána hazaértem, és észrevettem h a lábfejem, ill a bokám szörnyen meg van dagadva! Járni bírok, nem fáj, viszont ha a bokám alatt nyomogatom akkor fáj! Gyakorlatilag eltűnt a bokám az egyik lábamon. Másikkal semmi baj.

Ha számít valamit, a túra közben fájt nagyon a térdem, olyan érzésem van néha mintha összecsúsztak volna a csontjaim. A térdemmel szerintem valami szalag/ízületi probléma lehet. Egyébként a "dagadtbokás" lábam, nem egészséges, nehezebben tudom használni egy balesetemnek köszönhetően. Mit tegyek? Olyan lúdtalp kinézete van az egész lábfejemnek, vizes borogatással igyekszem enyhíteni, de nem lohad le.

2010. júl. 24. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Megerőltetted a boka és lábízületeidet. Polcold fel, pihentesd. Borogatás is jó rá. Mutasd meg ortopéd orvosnak.
2010. júl. 24. 17:21
 2/8 A kérdező kommentje:
de biztos hogy nem lesz baj? Igyekszem eljutni orvoshoz, a tüneteim nem rosszabbodnak, de azért aggaszt hogy jegelem, meg mindent csinálok vele, és nem lohad le.
2010. júl. 24. 17:25
 3/8 anonim válasza:
Szerintem kificamodott. Nekem is volt már, hogy nagyon feldagadt és fájt és ha jól emlékszem ficamom volt. Szerintem menj el dokihoz biztos ami biztos, már csak a térded miatt is. Amúgy ír kenőcsöt meg a borogatás is jó neki. Pár nap alatt ritkán gyógyul meg nekem hetekig fájt.:S Úgy, hogy nyugodtan borogasd jó az.
2010. júl. 24. 17:25
 4/8 A kérdező kommentje:

nekem nem fáj, ezért nem értem h mi lehet. Ha nyomogatom a boka alatt akkor fáj egy kicsit, amúgy nem, tökéletesen használom, csak épp orbitálisan nagy a lábfejem/bokám.

A térdem pár hónapja már problémás, ott sztem tuti hogy valami szalagos dolog van, nekem műtétgyanús az egész. :S

2010. júl. 24. 17:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Az ortopéd szakorvos megmondja mi a teendőd. Gyanítom, hogy sajnos műtét lesz, de nem sürgősen. Az nem akut dolog, csak most fellángolt.
2010. júl. 24. 17:31
 6/8 A kérdező kommentje:

hát egy 3. műtét ide vagy oda ... :)

régen volt 2, combcsont törés, velőűr sínezés, aztán jött pár év tünetmentesség, használtam rendesen a lábam, sportoltam, futottam stb, aztán május körül szintén lementem futni, és 1 hétig utána őrülten fájt a lábam, de a térdem mozdítani nem bírtam, majdnem ügyeleten kötöttem ki.

Aztán ez az óriási fájdalom elmúlt, viszont helyette nem tudtam már kiegyenesíteni az egykor sérült lábam, nem tudtam guggolni stb. Térdmerevítőt hordok, így nagyon jó, viszont ha leveszem, akkor megint rendetlenkedik a lábam. Most meg az a lábfej duzzanat ... és érdekes módon a beteg lábamon :/

2010. júl. 24. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát, ha egy üzlet beindul! De bízzunk a szakszerű segítségben. Jobbulást!
2010. júl. 24. 17:59
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi! azért bízom benne h megúszom egy gyógyszeres kezeléssel.
2010. júl. 24. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!