Mitől lehet, hogy a legkisebb fizikai megerőltetésből is majd' kiugrik a szívem a mellkasomból?
Például ma reggel, miután beágyaztam, majd leültem utána az íróasztalhoz, úgy éreztem, a szívem kiugrik a helyéről. Aztán mintha össze-vissza ritmusban vert volt. Gyorsan, aztán lassabban, aztán megint gyorsan, pár másodpercenként váltakozva.
A lépcsőket is nehezen mászom meg, ha pedig beszélek közben, akkor mire felérek egy emeletnyi lépcsősoron, teljesen kifulladok.
Évekig sportoltam rendszeresen, a testsúlyom átlagos.
Szerintetek mitől lehet?
A lépcsőzés egy dolog, de az ágyazás közbeni kifáradás az már egy nagyon erős érv amellett, hogy elnézz az orvoshoz.
Öndiagnosztizálásnak sok értelme nincsen.
Vérvételen három hónapja voltam, és bár voltak kisebb eltérések, de azokkal nem foglalkoztam igazából.
A vérnyomásomat pedig akkor megmérem holnap.
A vérből nem derül ki a szívelégtelenség, illetve a szívritmuszavar sem, sőt az érmeszesedés sem.
Jobb vérnyomásmérő esetleg tudja jelezni, ha szívritmus zavarod van, de otthon ezzel nem tudsz mit csinálni.
Háziorvos valószínűleg ad majd beutalót a kardiológiára, ahol megvizsgálják majd a szívedet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!