Vérző, genyedző csomó a combomon MI EZ?
Kb. egy héttel ezelőtt jelent meg egy csomó a combon alsó részén, lényegében a lágyékhajlatban (nem az intim részen). Valamiyen bőr alatti csomó, amiből genny és alkalmanként vér szivárog. Emiatt leragasztva tartom de szerintem folyamatosan szivárog. Mikor megpróbáltam megnyomni, csak elkezdett erősebben vérezni.
Kép: [link] (ne evés közben...)
Bal oldalon már az intim szőrzet van, azért takartam ki feketével.
A kérdésem, hogy mi a franc lehet ez? Olvasgattam az interneten a bőr alatti csomókról de egyikre se illik a leírás. (a csomó alatti kékes rész csak a ragtapasz nyoma)
Nem sérült meg ott semmi, ez biztos.
Ami viszont talán kapcsolódik a dologhoz, hogy nagyjából három évvel ezelőtt megjelent egyik napról a másikra néhány stria a lábamon. Igazából egy igencsak meleg nyári nap volt, hosszú szárú nadrágban fociztam és futottam elég sokat, majd megdöbbenve tapasztaltam itthon a striákat. Mintha a semmiből jelentek volna meg. Azóta sem halványultak. Gondolom "szétrepedt a bőr", vagy ilyemsi lehetett. Ez csak azért fontos, mert ez a kelésszerű valami szinte pontosan ennek a striának a vonalában kelt életre, látszik is a képen. Talán a sérült bőrrészen nagyobb az ilyesmi előfordulásának esélye?
Most utánaolvastam a kelésnek, eddig ez eszembe sem jutott, inkább a bőr alatti csomó vonalon próbálta kutakodni. Láz és súlyosabb tünetek közül semmi sem fordult elő eddig, leszámítva a fájdalmat érintés esetén.
Kelést hogyan lehet kezelni a Betadine mellett? Neten azt írják, hogy meleg vízes törölközű napi 2x15 percre. Említik még a paradicsomot, tetránt, zsíros krémmel kenegetés + leragasztás...
Ti mit javasoltok első körben?
Nem szükséges semmi, a lényeg, hogy kitisztuljon a genny, utána esetleg hámosító krém, hogy gyorsabban gyógyuljon.
A stria-val semmi összefüggés, az kötőszöveti probléma súlyingadozástól, terhességtől, izmosodástól, nagyon sokaknak van..
Tehát akkor még egyszer, elég csak Betadine napi többször, semmi kötés nem kell rá?
Ugye már megindult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!