Miért szédülök, ha megmozdulok? Ezt úgy értem, ha már egy kicsit is megmozdulok, akkor forog körülöttem az egész szoba. Ez 1-2 percig szokott tartani utána megint semmi, amíg nem mozdulok meg.
Szerintem bujkál benned egy influenza, vagy nagyon alacsony a vérnyomásod.
Jobbulást neked, gyógyulj meg!
Orvosként az a véleményem, hogy biztosan BPPB-d van. Benignus paroxizmális pozícionális vertigó. Ez egy tök jóindulatú de nagyon kellemetlen betegség. Az az oka, hogy egy pici fülkristály aminek az egyensúlyozásban és a fej pozíciójának érzékelésében van szerepe elszabadult a belsőfüledben és most az egyensúlyszerved félkörös ívjárataiban úszkál, ez szédülést okoz fejfordításra.
Gyógyszer nincs rá, műteni nem lehet, előbb-utóbb elmúlik magától amikor feloldódik a kristály, vagy kikerül az ívjáratból. Utóbbit viszont lehet segíteni. Keress rá akár YouTube-on az Epley tornára vagy manőverre, ezt lehet csinálni otthon naponta többször és igazából ezzel lehet kicsit gyorsítani a szédülés elmúlását. Mind a két oldalra érdemes kipróbálni és abba az irányba kell csinálni amelyikre rosszabb a szédülés. A torna közben rosszabb lesz a szédülés szóval érdemes lavórt odakészíteni hányás esetére.
Ha nem akar hétfőig elmúlni azért a háziorvosodhoz érdemes elmenni. Amikor nekem volt, egy napig tartott és még utána egy hétig volt ilyen kellemetlen bizonytalan érzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!