Rák hajlam öröklése? Mennyi esély van rá?
Már kitettem egy hasonló kérdést, de szeretnék minél többet megtudni.. Elnézést, ha ez valakinek zavaró, hogy már egyszer kérdeztem, csak eléggé félek..
Anyai ágon volt 2 gége rákos, egy tüdő, egy vese és egy prosztata rákos. Csak egyikük szivarozott (aki gége rákban hunyt el), de a többiek egészségesen éltek.
Mennyi esélyem van rá, hogy én is rákos leszek vagy valaki a családban (pl édesanyám)?
Már írtuk többen is egy másik kérdésednél, hogy ha a rokonoknál fiatal(abb)korban jelentkeztek ezek a betegségek, akkor talán örökölhetted a hajlamot. De ha időskorban jelentkeztek, akkor az rád nem valószínű, hogy hatással lesz.
Ha ennyire izgulsz, akkor inkább végeztesd el a szükséges vérvizsgálatokat, minthogy egymilliószor feltedd ugyanazt a kérdést.
"
Honnan tudhatja valaki, hogy neki öröklődő ráktípusa van?
Az öröklődő daganatok általában fiatal korban jelennek meg, és a családban általában több generációra visszamenően is azonos típusú daganatos megbetegedés fordult elő."
“A vizsgálatokat nem fogom elvégeztetni feleslegesen, amíg nincs valamilyen bajom, gyanúm, mert macerásak, és ez nem így működik.”
De igen, képzeld el, így működik. Nyilván ezek fizetős vérvizsgálatok(!), amikből kimutatható a genetikai hajlamod egyes ráktípusokra. De vicces, hogy ennyire parázol és “feleslegesnek” titulálod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!