Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Erős fejfájás mitől lehet?

Erős fejfájás mitől lehet?

Figyelt kérdés

3. napja fáj,de annyira hogy fájdalomcsillapító kell. Migrén kizárt, ez nem olyan. Volt valakinek ilyen?

Menstruációm fele annyi ideig tartott,fogamzásgátlózok 1,5 éve. Összefüggés lehet?

2010. júl. 22. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem most inkább a nagy meleg miatt fáj, de egyébként bármitől lehet, el kéne menned dokihoz, ha holnap reggeli is fáj még.
2010. júl. 22. 15:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Minden erős, újfajta fejfájással orvoshoz kell menni.

Több mint 100-féle fejfájástípus létezik, mindegyiknek akár sokféle oka lehet.

A fejfájás a leggyakoribb panaszok egyike, oka banális is lehet, vagy akár életveszélyes is. Ezért orvoshoz kell menni vele.

Ha 3 napja bírod, akkor valószínűleg nem erős és csak valami "hagyományosabb" fejfájás, pl. izomfeszültség miatti. De menj orvoshoz.

2010. júl. 22. 15:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Egymillió oka lehet, a hát és a váll izomfeszülésétől a lúdtalpon és a szemproblémákon át az elégtelen folyadékfogyasztásig. Talán ez utolsót a legkönnyebb házilag ellenőrizni.
2010. júl. 22. 15:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sok folyadékot iszok,amiatt kizárt. De a kevesebb (fele annyi mensivel) nem hozható sehogy s összefüggésbe?
2010. júl. 22. 15:53
 5/12 anonim ***** válasza:

A fejfájásod a rövid menstruációval úgy hozható összefüggésbe, hogy valószinűleg mindkettő ugyanannak a bajnak a tünete.

Fejfájást kizárólag két dolog okozhat

1, ha beüteöd

2. oxigénhiány

Az oxigénhiánynak viszont rengeteg oka lehet, de a legjobb orvoslás, ha iszol sok VIZET. Értem, hogy nagyon sokat iszol, de mégsem eleget. Máskor lehet, hogy ugyanez a mennyiség elég, de most nem. Lehet, hogy a családod havi költségvetése általában kijön X forintból, de amikor új hűtőt kell venni, akkor több pénz kell. Nálad most ez a helyzet. Mennyi folyadékot iszol?

A levest ne számold bele!

Az alkoholt, kávét, teát mínuszban számold!

A lónyálakat ne számold (ha kóla, akkor mínuszban számold)!

A gyümölcsleveket osszd el 10-zel!

Ha valamit kihagytam, azt is osszd el 10-zel!

Csak a víz számít folyadéknak.

A szénsavast beszámolhatod, de lehet, hogy direkt a szénsav okozza a problémát. A mentes ásványvízzel is baj lehet, különösen ha régóta ugyanazt a márkát iszod.

Szóval mennyi vizet iszol?

2010. júl. 22. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:
19:45, te honnan veszed ezt a sok marhaságot? Hogy kizárólag két dolog okozhatja, meg hogy a leves nem számít?
2010. júl. 22. 21:37
 7/12 anonim ***** válasza:

ma 19:45

Ezek félrevezető baromságok.

Mint említettem, szokatlan fejfájással orvoshoz kell menni.

2010. júl. 22. 22:10
 8/12 anonim ***** válasza:

Utolsó, és utolsó előtti!

Nem baromságok, hanem tények. Nem írtam olyat, hogy nem kell orvoshoz menni, átolvastam háromszor, nincs benne. A szakterület legjobb orvosától tanultakat írtam le. Attól még, hogy te valamit nem tudsz, nem baromság. Természetesen nagyon helyes, ha valaki elmegy orvoshoz az egészségügyi problémájával, de a feje nem azért fáj, mert nem ment el orvoshoz. Kérdezett, és válaszoltam.

Az, hogy a fejfájásnak ez a két lehetséges oka van, tudományos tény. Azért kettő, mert úgy csoportosítottuk, lehet máshogy is. Ha mondjuk a traumatologikus esetre írsz 4000 különböző példát (beveri a fejét a villamoson a kapaszkodóba, nekimegy az ajtófélfának, behúznak neki egyet a kocsmában,...), az oxigénhiányra meg 8000-et (rossz testtartásban aludt, rosszul szellőző helyiségben töltött el sok időt, sokáig bámulta a monitort, daganatos betegsége van, elrontotta a gyomrát, bunkó volt a főnök, fáradtan kellett agyilag megerőltető munkát végeznie, gondok vannak a párkapcsolatában...(gyakran teljesen kiszámíthatatlan dolgok okozhatnak zavart az emberi szervezet működsében)), akkor mondhatod, hogy 12000 lehetséges oka van a fejfájásnak, de ez nem cáfolja, hogy csak 2, mert mind a 12000 besorolható a fenti 2-be.

A levest meg azért nem jó beleszámolni, mert az esetek nagy részében a só többet árt, mint amennyit a víz hidratál. A kérdező írásában feltűnő volt, hogy nem vízről, hanem folyadékról írja, hogy elég jut be. Ez az egyik legtipikusabb tévedés. Legközelebb gondolkozzatok, mielőtt kötözködtök!

2010. júl. 22. 23:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát, ha ez igaz, akkor adtál egy tipikus "nem hasznos" választ, hogy fitogtasd a tudásod. Lehet, hogy igaz, csak nem hasznos. Úgy csináltál, mint a matematikus, aki a "hol vagyunk?" kérdésre azt felelte: "a helikopteren!" Vagyis adtál egy marha precíz választ, amivel senki nem megy semmire. Tehát: a fejfájásnak milliónyi oka lehet, amiket lehet két csoportba sorolni, de a gyakorlatban ez nem segít senkinek semmit, mert nem visz közelebb a fejfájás elmulasztásához. A leves pedig igenis folyadéknak számít, először is a leves nem azonos a tömény sólével, másrészt meg a vérnyomásproblémák, amelyek okozhatnak fejfását, közvetlen összefüggésben állnak a veseműködéssel, és a veseműködés szempontjából a vesén átfolyó folyadék számít. Amit a folyadékfogyasztásról leírtál, az bizony továbbra is zöldség. A másik fele meg tudálékosság, és nem segít a kérdezőnek.
2010. júl. 23. 07:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerinted adtam egy nem hasznos választ, szerintem meg te adtál egy nem hasznos választ. Nem fitogtatni akartam, hanem felhívni a figyelmét arra, hogy tévedésben lehet, amikor azt írja, hogy elég folyadékot iszik. Az, hogy szerinted nem viszi közelebb a megoldáshoz, csupán a szövegértelmezési készséged bírálata. Amit most írtál, hogy a leves igenis folyadféknak számít, igaz, csak mivel nem folyadékra, hanem VÍZ-re van szüksége, kifejezetten ártottál a kérdezőnek, ha bármit is elhisz az ostobaságaidból.
2010. júl. 23. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!