Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van olyankor, ha nincsenek...

Mi van olyankor, ha nincsenek vénái valakinek?

Figyelt kérdés

Több évig éltem trópusi helyen, és a létező összes vackot elkaptam, ami miatt sokat voltam kórházban, sok infúzió, sok egyéb, lényeg, hogy mindig vénagyulladás lett a vége az ottani nagy "steril" viszonyok miatt, gondolom én, és úgy most jutott eszembe, hogy velem mi a frászt kezdenének, ha valami bajom lenne, hiszen egyetlen infúziót nem tudnak sehova bekötni ??

Ezen konkrétan akkor kezdtem el gondolkodni, amikor voltam vérvételen, és a nő is elcsodálkozott, párszor kijelentette, hogy képtelenség vért venni tőlem, már majdnem fel is adta, utána meg vakon próbálkoztak ketten szúrni párat, mert látni vénát semmit nem lehet, na és nagy nehezen a sokadik szúrással sikerült valamennyi vért venniük tőlem.

Na de mi van olyankor, ha sürgősséggel kellene nekem infúziót bekötni és 10 percig se sikerül az istennek se mert egyszerűen nincs hova ??

Nekem annyi?

Mit lehet tenni?

2010. júl. 21. 11:51
 1/10 anonim válasza:

Hát nem tudom, de nem lehetne valami papírt kérni, ami mindig a személyid mellett lenne?

Ez gondolom, valami olyasmi lehet (mármint a papírra gondolok) akik jobb szívvel születtek.

2010. júl. 21. 11:59
 2/10 anonim ***** válasza:
olyan nincsen nyugi. max akkor nem a karodba szúrják. nekem is rengetegszer elpattantak amikor kórházban voltam pár hétig. még poénkodtam is h ha már a kezemen nem lesz akkor a nyakamba kérem az infúziót :D
2010. júl. 21. 12:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor kézfejből vesznek, ott biztosan találnak vénát. Egyébként én is jártam így, akkor sok vizet itattak velem és később újra megpróbálták.
2010. júl. 21. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Elöször is, olyan nincs, hogy valakinek nincs vénája - ez biológiai képtelenség.

Másodszor: meg jó orvos megtalálja akkor is, ha nem túl jól látszik.

Harmadszor: a test különbözö pontjain be lehet kötni infúziót, emiatt kizárt, hogy gond legyen komolyabb esetben.

2010. júl. 21. 12:07
 5/10 anonim ***** válasza:

kézfej, térdhajlat .. vannak megoldások

nyugi, nem lesz vele gond ha infuziora kerül a sor

2010. júl. 21. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
kórházból nemrég jöttem ki, és egy kisbabának a fjeében volt benne, mert a kezéből mindig kitépte szörnyű látvány volt ....
2010. júl. 21. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
fejében*
2010. júl. 21. 13:08
 8/10 A kérdező kommentje:

nyakba?

téárdhajlatba?

hu na ez eszembe se jutott ...

hát aztán a többi kizárva, mert kézfejemen sincs semmi, azt is próbálták, ugyanis oda is sokszor kötöttek korábban és azok is szépen mind begyulladtak

hát akkor valóban marad a nyakon ....

én értem h biológiailag képtelenség h ne legyenek vénáim, akkor inkább úgy fogalmazok, h felszíni, látható és kitapintható vénáim nincsenek, attól persze, hát mélyebben biztos vannak, csak ez már nem az első esetem iylen problémával, aztán kicsit parázok már

egyébként hát van egy nagyon jó orvosnak tartott valaki, aki altatásban csinálja a gyomor meg egyéb tükrözéseket magánban, na és ott is jártam, de ő is elképedt rendesen amikor meglátta a kezeimet, karjaimat, és vakarta a fejét, és végül egy nagyon apró akármit talált az alkaromon, és oda tette a kanült, na de neki is csak sokadszorra sikerült

2010. júl. 21. 13:13
 9/10 A kérdező kommentje:

úr isten, a fejében ??????

jajj, na akkor inkább haljak meg, nem megyek kórházba, de el se tudom képzelni ahogy elnézegetem a fejemet, hogy hol van itt olyan méretű véna amibe egy kanül beleférne ...

jó hát csecsemőknél más a méret is persze gondolom, de azért meredek

2010. júl. 21. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:
igen a fejében.. de az volt az egyetlen hely ahonnan nem tudta kiszedni.. oda se mertem szinte nézni.. nagyon borzasztó látvány :S De nyugi, bárhová beszurják azt ;) Nekem vmiért nem találták vérvételena vénáim, és egy tűvel a középső ujjamat megszurták, és onnan csöpögtették ée a vért, szval no para ;) csak ajánéani kell az orvosnak h mit és hogy.. én pl utálom ha a karomban van benne a tű.. inkább kézfejbe kértem mindig, mondtam h ott nekem jobb lenne :) Végül megpróbálták, ment minden :) nyugi :)
2010. júl. 21. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!