Mi az a (sájerman kór)? Nem tudom hogy kell írni úgy írtam ahogy kiejtik.
Figyelt kérdés
Ismerősömnél nem rég álapítottották meg ezt a betegséget,de nem tudom mi is ez,csak ennyit hallottam nagyon aggódok érte,de Ő soha nem szeretne erről beszélni. Aki tud róla bármit írjon légyszives. Snnyit tudok még,hogy ez egy sérv vagy csont betegség.2010. júl. 20. 20:09
1/5 anonim 

válasza:

SCHEUERMANN CHOR - (német név)
Egy gerincbetegség, nekem volt(van). A lényege hogy a csigolyák közti porcok túl puhák és elkopnak, eldeformálódnak. Ez fájdalmat okozhat. Akiknek ilyen betegséget diagnosztizálnak változtatniuk kell az életvitelükön, füzöt kell hordaniuk, naponta speciális tornagyakorlatokat végesni, nagyon figyelni az egyenes tartásra, kevés sót fogyasztani, szénsavas italokat mellözni(azok is oldják a porcokat), és gyakran kalciumot és D-Vitamint szedni. Lovaglás, akrobatika nem ajánlott.
Jellemzöi: hanyag tartás(domború hát), lógó vállak, fej...
2/5 anonim 

válasza:

Scheuermann-kór!Így már rá tudsz keresni:-)(Google!)
4/5 anonim 

válasza:

Amúgy rendesen kezelhetö, a csontosodás befejeztével már nem kell füzöt hordani, nem is fog látszani semmi, nagyon szép lesz a tartása a füzötöl.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Még lenne egy olyan kérdésem ehhez,hogy több esélye van e emellett a betegség mellett a csontrák kialakulásának, vagy ez egyáltalán nem befolyásolja?
2010. júl. 23. 14:11
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!