Az összenőtt lábujj öröklésének mennyi a valószínüsége?
Sziasztok!
Mindkét lábamon a 2. és a 3. lábujjak össze vannak nőve.(csak a bőr, a csont nem) A párommal babát tervezünk és érdekelne, hogy mennyi a valószínüsége, hogy az én gyerekemnek is ilyen lesz? Ne értsétek félre, minket nem zavarna egyáltalán, sőt, büszke lennék ha igy történne...csupán foglalkoztat ez a téma, hogy mások ezt hogyan tapasztalták? Esetleg a ti gyerekeitek örökölte?
Nálunk édesapámnak, azelőtt legközelebb pedig üknagyapámnak volt összenőve a lábujja ugyanígy, a testvéremnek viszont nem.
Válaszaitokat előre köszönöm!
Azt hiszem, ez az egyik olyan orvosbiológiai terület (teratológia), ahol még elég nagy a bizonytalanság. Bár örökölhetőnek mondják, de az öröklésmenet nem tisztázott.
Az én unokámnak a jobb lábán nem fejlődtek ki normálisan a lábujjak, már a nagyujj is kisebb, mint a másik lábán levő, a második és harmadik összenőve (lágy részek) és ráadásul mindegyikről hiányzik a köröm. Tudomásunk szerint egyik ágon sincs ill. nem volt a családokban ilyen deformitás, ezért valami intrauterin vírusfertőzésnek tudjuk tulajdonítani.
Első: az igen, micsoda következtetés.. :))
Második: köszönöm! Nálunk nem volt rendellenesség, csak számomra ez olyan érdekes, meg büszkeséggel is tölt el, hogy az őseimtől örökölhettem. És örülnék ha továbbadhatnám, ezért is tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!