Másképp vizsgálják a vérem ha beikszelem ezeket?
Úgy is szűrik a vért mindenre akkor miért tesznek fel kitérő kérdéseket? MIért fontos,hogy volt-e bennem kullancs ha amúgy is szűrik lym -kórra?
Nem áll fenn, de mi van bejelölöm,hogy voltam prostinál sőt homoszexuális kapcsolatom is volt,használtam intravénás drogot,stb.
Másképp szűrik a vérem? Nem is anonim,mert egy rakás adatot meg kell adni. Bárki hazudhat! Vajon hányan nem szólnak az azonos neművel való szexkapcsolatról vagy a prostiról meg a drogról? Miért kell ezekre külön válaszolni?Így is úgy is szűrik a vért.
És mi van ha hazudik valaki?
Nem lehet a vért mindenre szűrni. Sehol nem szűrnek mindenre, nem is lenne értelme, meg rengetegbe kerül.Lyme-re, maláriára például nem szűrik. Drogra se. Minden nemi betegségre se tudják szűrni és minden megfázást okozó baktériumra.
Itt nem az a lényeg, hogy te megkapd a negatív leletedet (amit nem is kapsz meg!), hanem, hogy egészséges vért kapjon, akinek szüksége van rá.
Ha hazudik valaki, akkor az ő lelkén szárad, hogy valaki más nagyon beteg lesz vagy meghal attól a vértől, amit kapott.
Csak akkor menj vért adni, ha egészséges vagy és nem a szűretni akarod magad. Ha zavarnak a kérdések, akkor maradj otthon! Bár kevés a vér, de rosszat ne tegyél azoknak, akiknek a vér az életet jelenti!
ez izgi
én bejeloltem a kullancsot,mindig bejelölöm
levették felhasználták
Lyme-ra szűrnek
Nem okoz gondot a véradás.
Ha valaki bejelöli,hogy pl. prostinál voltál, homoszexuális kapcsolatod volt, Afrikában volt akkor mennyi ideig zárják ki a véradásból?
A kullancs mg egy fura dolog, mert volt, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy kb 3 hete kiszedtem magamból egyet máskor meg ugyan ez miatt kizártak. Én is úgy emlékszem,hogy a tájékoztatón szerepel, hogy szűrnek Lyme-ra.
Szia!
Én az OVSZ-nél dolgozom.
A kérdőívet azért szükséges kitölteni, mert habár a vért a laboratóriumban bizonyos betegségekre szűrik, Hepatitis B, C, Aids, Lyme stb., sok olyan rizikófaktor van, ami potenciálisan árthat a vért kapó betegnek, ha nem derül ki, de nem feltétlen derül ki a vér bevizsgálásából, mert pl. a betegség a lappangás stádiumában van.
Vérre szükség van, de nem mindenáron. Ez egy önkéntes jócselekedet, érdemes betartani a szabályokat, mert feltételezem te segíteni szeretnél, akkor azzal segítesz a legtöbbet, ha őszinte vagy az orvossal, és nem veszélyezteted potenciálisan a betegeket, akik a véredet megkapják.
Kérdésre a válasz, minden vért ugyanúgy vizsgálnak, mert amit már levesznek, azt alkalmasnak találtak a véradásra a megadott információk alapján. Ezért szükséges, hogy az igazat mondd.
Minden rizikófaktornak más kizárási ideje van. Intravénás drogot használók soha nem adhatnak vért, rizikós szexuális kapcsokatokat illetően nem tudom a pontos választ, de szerintem ha viszel egy leletet, amin rajta van, hogy nincs nemi betegséged, akkor lehetségesnek tartom, hogy engedélyezik a véradást.
Engem az a része érdekelne, hogy ha véradásnál valaki nem nyilatkozik pl hogy AIDS fertőzött és annak ellenére ad vért, ezek után az illetőt éri-e valamilyen jogi következmény?
Pl értesítik, kizárják, büntetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!