Bekapcsolt telefon mellett alvás tényleg káros tud lenni?
2-es: szerinted a telefon és a vevő/adó torony nem kommunikál minden percben? Sms-t meg hívást hogy fogadsz?
Teljesen kapcsold ki, ha van rá lehetőséged.
Sugárzás szempontjából nem tudom, de más okból biztosan:
Ha túl közel van, reggel reflexből kinyomom, és alszom tovább. Direkt messzebb rakom, hogy mire odaérek lekapcsolni az ébresztőt, tényleg felébredjek.
"Buta" telefon esetén nincs ilyen gond, 20 percenként egy rövig pingre bejelentkezik a toronynál/tornyoknál, ahogy és amit elér. Ezt leszámítva SMS vagy hívás idejére kommunikálnak csak. Sajnos a szomszéd szobában lakó telefonja már más tészta. Az emberek bele se gondolnak, hogy egy társasházban mi van...
Tepsifon esetén mrg tedd éjjelre repülő módba, akkor nem kommunikál egyáltalán se a BT, se WIFI, se a GSM rész.
(tényleg nem szokott pittyegni a detektor mellette. Azt nem tudom, hogy vételen maradva speciális adatcsomagra feléleszthető e távolról, vagy teljesen letilt mindent, de én nem tapasztaltam eddig, hogy bármi svindli lenne ebben a módban.)
Szóval nem kell kikapcsolni, kevésbé fogy az akksi töltése és nem zavarja az ébresztőt, vagy egyéb helyi alkalmazást sem, csak az elektronikus kommunikáciás csatornákat blokkolja a feloldásig.
Az SMS-t úgyse olvasgatod alvás közben és ha alszol, nem kell, hogy szerencsétlenkedő hívásokkal zargasson senki. Majd reggel, mikor felbútolsz, a reggeli tejeskávé közben szépen átnézed a híváslistát és visszahívod akit kell. Nemcsak az akkut kíméled ezzel, vagy a nyugalmad, a felesleges elektroszmogot is jelentősen csökkented magad körül. A jelerősség a távolság négyzetével fordítottan arányosan csökken. A testedhez közel ezért nem érdemes tartani aktív eszközt huzamos ideig.
Nem. Nem káros egyáltalán. Az hogy a telefonbol származó sugárzás káros csak egy mendemonda. Semmi, ismétlem SEMMI tudományos bizonyíték nincsen rá!
Az amit ötös mondott eléggé jól összefoglalja a veszélyeket amik ténylegesen fennállnak.
Az egy másik dolog hogyha sokat használod akkor okozhat fejfájást de azt sem a sugárzás miatt hanem a fény miatt
Itt van egy Wiki cikk. Angolul van de tudtok használni Google fordítot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!