Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csak a háziorvos írhat alkalma...

Csak a háziorvos írhat alkalmassági papírt jogosítványhoz?

Figyelt kérdés
Valahogy nincs kedvem a sok beteg ember között kivárni a sorom, hogy aztán én is beteg legyek. Ha mondjuk neurológushoz megyek az megcsinálhatja? :D
2019. dec. 9. 09:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
24%

Epilepsziás vagy? Ha nem, akkor minek mennél neurológushoz?

Ha valamilyen betegségben szenvedsz, a szakorvosodtól kapsz egy szakvéleményt, azzal el kell battyogni a háziorvosodhoz, aki alapesetben nem tagadhatja meg tőled a jogosítványt, ha amúgy a szakorvos rendben talált téged.

2019. dec. 18. 10:35
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"aki alapesetben nem tagadhatja meg tőled a jogosítványt, ha amúgy a szakorvos rendben talált téged."

Ez szintén nem igaz, a szakorvos egy véleményt ad, a háziorvos ad alkalmasságot, és a háziorvos szava a döntő (zárójelben megjegyzem, hogy a háziorvos éppen olyan szakorvos, mint a kardiológus, vagy a neurológus semmivel sem alacsonyabb rendű).

Tipikus példa, 90 éves bácsi, volt kardiológusnál, neurológusnál, meg még X helyen. Mindenhonnan van papírja arról, hogy a betegsége nem befolyásolja a vezetésben. Igen ám, de van 4-5 különböző betegsége... Szóval olyan lazán ment az alkalmatlan, mint az álom, én ugyanis nem akarom azt hallgatni hogyha a bácsi elütött egy gyereket, mert rosszul lett, vagy nem látta, vagy mit tudom én, hogy a hülye háziorvos miért adta meg a jogsit a 90 évesnek. A bácsi alkalmatlan minősítést kapott, de segítettünk neki továbbmenni másodfokra, ahol orvosi bizottság előtt megjelent és végül úgy ítélték meg, hogy vezethet. De a felelősség innentől nem az enyém, nem egy emberé, hanem egy bizottságé.

2019. dec. 18. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!