Mostanában gyakran fáj a derekam. Hogyan tudnék hatékonyan kisimulni?
Nem tudom te hány éves vagy, de nekem 37 éves korom körül kezdett el fájni a derekam. A lábam is hamarabb elgémberedik, sok hajolgatás után pedig jön a derékfájás. Mivel ez korral is jár, én izületre gondolok. Sok súlyfelesleg sincs rajtam, kB 5 kg. Gyógyítani nem lehet ahogy az öregedést se, de le lehet lassítani a folyamatot. Lehet porcerősítő készítményeket kapni. Ebből tudtommal a glukózamin-szulfát és kondroitin-szulfát kombója a legeredményesebbek, ebből kettőt találtam, a Proenzi, és a Jutavit tablettát. Talán van még más márka is, de nem keresgéltem tovább, mert a Proenzit már meg is vettem. Eredményt még nem tudok mondani, de fórumokon dicsérték ezeket a porcerősítőket, szerintem egy próbát megér. Szedhetsz még a kollagént, na ebből nem tudom melyik a jó, de egy ismerősömnek hatott mert sokkal jobban van tőle, ő por formájában vette.
A másik fontos dolog a rendszeres mozgás, nem megterhelő csak rendszeres legyen, mondjuk heti háromszor (pl úszás, ahogy az első írta)
Lehet hogy kihagytam valamit, de aránylag új vagyok a témában, és persze az is lehet hogy nem ez a bajod és tényleg csak lúdtalpad van.
A hèten hallottam a ràdióban az a férfiak kik derèkfàjdalomra panaszkodnak-mèg ha fiatalok is-menjenek el herevizsgàlatra szigorúan.
Elèg nyomós èrveket hozott fel a doki aki beszèlt róla.En nem tudom ezt elmondani nektek,de azt is emlitette hogy hàziorvosnàl ne hagyjàtok leràzni magatok a beutalàshoz !
Gerincsèrültkènt tapasztalatból is tudom azt hogy a hasonfekvès sokat èr fàjdalmakkor
Utàltam sèrülèsem elott minden sportot,most aktìvan teszem mert a gerinc melletti hàtizom erősìtèssel tehermentesìthetők a csigolyák
Elèg a napi torna is es meglàtjàtok idővel sokat èrhet,de óvatosan mindenkinek,gyógytornàsz segìt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!