Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rombolóhatású zöld tea, nagy...

Rombolóhatású zöld tea, nagy mennyiségben fogyasztva, de így is?

Figyelt kérdés

Nem tudom rendbe tenni a fejemben a dolgokat a zöld teáról. A napokban olvastam, hogy a zöld tea túlzott fogyasztása negatív hatásokat indít be a szervezetben. Főként kiemelték a máj romboló hatását. Szintén olvastam, hogy naponta 3 csészét fogyasztó hölgy került kórházba emiatt. Egy másik oldalon viszont arról írtak, hogy ez főként a kapszulás zöld tea kivonatra vonatkozik, hiszen azok túlzott mértékben tartalmazzák, az egyébként jótékony hatású anyagokat, akkor most melyik igaz?

A másik kérdésem az lenne, mennyire igaz ez a többször leöntős szálas teákra. Ilyenkor nem kerül új teafű a csészébe, hanem egy teáskanálnyit öntünk le többször, ez mennyire számít?

A válaszokat előre köszönöm!

2019. nov. 29. 20:13
 1/5 Alain Delon ***** válasza:
100%
Hosszú-hosszú-hosszú évek óta iszom a zöld teát napi rendszerességgel, és semmi bajom. Vérvételen sem mutatkozik soha semmi.
2019. nov. 29. 20:22
 2/5 Alain Delon ***** válasza:
100%
+ megy mellé a fekete tea.
2019. nov. 29. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem tonkretette a koncentraciom. Amiota nem iszom zold teat,/‘azota jol vagyok. Pesig nagyon szerettem! 15 evig ittam!
2019. nov. 30. 02:38
 4/5 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Elég nagy a katyvasz ebben a témában és egyes oldalak hajlamosan nagyon szélsőséges álláspontokat felsorakoztatni a tea ellen/mellett.

Ami a tea fogyasztását korlátozza az inkább a koffein tartalom. A napi koffein bevitel egészséges határa felnőttnél 500 mg. Egy csésze tea (~3dl) 30-80 mg koffeint tartalmaz fajtától függően. Azaz a legerősebb teából is (ami a hiedelemmel ellentétben nem a fekete tea!) 6 csésze nyugodtan fogyasztható. Ez persze a minőségi szálast teákra vonatkozik de azt is fontos tudni, hogy a második, harmadik leöntés már kisebb koffeintartalmú.

Mindegyik teára igaz a gazdag antioxidáns tartalom ami segíti az élettani folyamatok széles skáláját.

A másik korlátozó elem a fluorid amely magasabb koncentrációban fordul elő a filteres teákban, a filter anyaga miatt. Kis mennyiségben a fluorid is szükséges hiszen a fogak és a csontok egyik építőanyaga. A teacserje természetes módon tartalmaz kis mennyiségű fluoridot ami segít a szájhigiéné fenntartásában, csontok erősítésében is.

üdv,

2019. dec. 5. 08:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a napi 3 csésze zöld tea felesleges, de hogy valaki emiatt kórházba kerüljön, az kizárt. Én 2 naponta iszok meg 1 pohárral, de egyszer feketét, egyszer zöldet, egyszer ayurveda teát. Fontos a változatosság. A kapszulás és a filteres teát amúgy nem ajánlom. Ha tea, akkor legyen jó minőségű szálas.
2019. dec. 12. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!