Szóval voltam már bent a kórházban betegfelvéten. Elmondták mikorra jöjjek mikor ehetek utoljára stb stb. Mondták hogy ékszereket piercingeket ki kell venni. Látták hogy műkörmöm van arról nem mondtak semmit akkor is elvégzik a műtétet ha nincs leszedetve?(2hete sincs csináltatva körmöshöz semmiképp nem tudok már elmenni)
Csúnya lenne, ha nem műtenének meg valakit, ha műkörme van. Gondolj bele, műkörmöstől hazafelé elcsap egy kocsi, de hagynak meghalni, mert nem lehet megműteni a műköröm miatt.
2019. nov. 23. 21:30
3/9 A kérdező kommentje:
Első. Az a probléma hogy porcelán a köröm ha leszedik a saját körmöm is jönne vele
2019. nov. 23. 21:34
4/9 anonim válasza:
Semmi gondot nem fig okozni. Egy jól felszerelt műkőven senkit nem érdekel a körmöd. A pultoximétert pedig a lábujjadra is fel tudják tenni, ha a körmöd túl hosszú
2019. nov. 23. 21:34
5/9 anonim válasza:
Semmi gondot nem fog okozni, leszedni meg biztos nem fogják ott, mert az épített zselés és a porcelán körmöket jobb, ha csak a körmös távolítja el, és nem esnek neki.
A pulzoximétert sem fogja zavarni, engem is műtöttek már műkörömmel, nem szóltak érte semmit, simán feltették (igaz, nekem kocka, és nem 2 méter hosszú, csak az ujjbegyem fölé ér kb. fél centit).
Szóval ne aggódj, csak ékszer ne legyen rajtad.
2019. nov. 23. 21:39
6/9 anonim válasza:
Két évet dolgoztam altatóorvos rezidensként. A műkörmöt minimum egy ujjról le kell szedni, lehetőleg mind a kettő kézen.
A pulzoximéter a legfontosabb műszerünk, fényelnyelődésen alapul, ezt a műköröm rontja és fals eredményt kapunk. Ezért kell leszedni. Lábra nem rakunk műszert, mert az anesztes helye a fejnél van, a láb le van izolálva, általában nem hozzáférhető. Halasztható műtét pedig lazán megkontraindikálható ilyen miatt.
2019. nov. 23. 21:40
7/9 anonim válasza:
A köröm elszíneződése utalhat problémára altatás során, akár még a műszereknél is hatékonyabban. Ezért ajánlott műköröm és körömlakk nélkül műtétre befeküdni.
Lehet, hogy majd csak az aneszteziológus kéri majd, hogy szedesd le, de jobb elébe menni. Ha helyi érzéstelenítéssel zajlik a műtét, akkor mindegy.
2019. nov. 23. 21:41
8/9 anonim válasza:
Engem az aneszteziológus kiröhögött, mikor megkérdeztem, leszedjem-e a műkörmöt műtét előtt. Azt mondta, 2013ban elég nagy baj, ha neki a körmömet kell nézegetni.
2019. nov. 23. 21:48
9/9 A kérdező kommentje:
Gyors kérdés még így a műtét előtti este: Hova tudom rakni a telefonomat? Mindenképp szükségem lesz rá mivel senki nem jön be velem a kórházba,és műtét után tájékoztatnom kell a szüleimet arról hogy minden rendben. Viszont nem merem csak úgy elől hagyni a telefont,hiszen a betegfelvételen a közölték hogy az értéktárgyakért nem vállalnak felelősséget. Valami tipp?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!