Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aszkorbinsavból (por állagú)...

Aszkorbinsavból (por állagú) hogyan lehet nagyjából kimérni 100 mg-ot, ha nincs az embernek labormérlege? "Szemre", ránézésre mennyi lehet az nagyjából?

Figyelt kérdés
Előre is köszi!

2019. nov. 17. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Itt most zavarban van a jóindulatú válaszoló, mert fogalma sincs arról, hogy miért is kellene pont annyi, mennyire életbevágó a pontosság, mivel amúgy lennének ötletei. Vedd úgy, hogy a gyógyszerek dobozára rá van írva, hogy 1 tabletta milyen tömegű, arányosítsd annak a tablettának a nagyságához. Persze lehetne egy kis barkácskészséggel falécből kis tizedes- vagy "ötödös" mérleget is készíteni....
2019. nov. 17. 13:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Az nagyon kevés, így nehéz; késhegynyi kb.
2019. nov. 17. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Kb 1 teáskanálnyi
2019. nov. 17. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket!

Az első hozzászóláson kicsit meglepődtem - mégis mit akarna mérni az ember - aztán később leesett és jót mosolyogtam. :-)

Félreértés elkerülése végett:

[link]

Itt írja: "Kerüljék a C-vitamin nagy adagját, (100 mg a szokásos napi adag, de legfeljebb 250 mg ajánlott)."

Szóval nyugi. ;-)

2019. nov. 17. 13:50
 5/8 A kérdező kommentje:
3. Az 1 teáskanálnyi az szerintem már nagyon sok lenne, inkább 2-3 gramm, nem?
2019. nov. 17. 13:58
 6/8 anonim ***** válasza:
1gram pontossággal tudsz mérni? Jobb konyhamérlegen (az enyémen mondjuk lehetetlen lenne). Mert akkor mérsz 1 gramot és felosztod 10 szemmértékkel egyenlő részre. Na persze a pontatlansága vitathatatlan, de nem is hiszem ebben az esetben, hogy zavarna, ha 100 mg helyett 112 vagy éppen 93.
2019. nov. 17. 15:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Digitális konyhai mérleg van itthon, de az 1 gramm nehézséget okoz, azt nem nagyon tudja mérni.

Az nem lenne gond, ha pl. 90 vagy akár 110 gramm lenne nagyjából a C-vitamin adag.

2019. nov. 17. 15:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Mármint 90 vagy 110 mg. Előbb rosszul írtam.
2019. nov. 17. 15:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!