Hogyan lehet leszokni az altatóról? Sajnos kezdek rászokni, mert anélkül semmit nem alszom.
Nehezen, de gondolj arra, hogy egy idő után hiába veszed be, már nem fog hatni, tehát így sem-úgysem fogsz aludni. Úgy emlékszem, nálam 4 vagy 5 nap volt a rekord, amennyit nem aludtam, pedig a végén már bevettem vagy 6 szem altatót..
Nálam az használt, hogy kialakítottam egy esti "menetrendet", igyekszem kb. ugyanakkor lefeküdni és ugyanazokat a dolgokat végezni előtte. Hozzáteszem, én régóta sokféle pszichiátriai gyógyszer szedek, köztük olyanokat is, amik ugyan nem altatók, de elősegítik az elalvást. Ezek nem okoznak olyan gyorsan hozzászokást, de indokolatlanul nem szabad szedni őket, kizárólag orvosi utasításra.
Ezt találtam:
5-10 naponta 1/4 tablettával csökkenteni.
vagy: Heti 4 estére lecsökkenteni.Aztán a mennyiséget is csökkenteni. Vagy: Új, korszerűbb, vagy gyengébb altatóra váltani vagy gyógynövényesre. Életmódváltás: Sok mozgás a levegőn, stb. Alváshigiéne: pl. rítusok este.
NE SZEDD TOVÁBB 4-8 hétnél!
itt az oldalon találtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__100..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!