Itopride supremex vélemények?
Nekem kb. két hónap kellett, míg éreztem valami változást.
4 hónap kellett, míg teljesen kigyógyultam.
Én is csak kb. egy hete szedem reflux-ra, még nem érzem a hatását és valóban nem sok információ érhető el róla a magyarnyelvű neten.
A gasztroenterológusom azt mondta egy hónap után lesz hatása. Egy neten nem elérhető nyomdai prospektust kaptam tőle, amin ez szerepel, begépelem hátha hasznos lesz még másoknak is (szinte csak ezt a kérdést dobja ki a google itoprid véleményekre):
"Az itoprid hatékony lehet többek között a Római IV. klasszifikáció szerint meghatározott epigasztriális fájdalom és posztprandiális distressz - szindróma, valamint reflux tüneteinek kezelésében. [...]
Az itoprid-terápia teljes körű hatásainak kialakulásához legalább egy hónap kezelés szükséges.
Azoknál a betegeknél, akik teljesítették a funkcionális diszpepszia Római I, II és III kritériumait a kezelésre adott válaszarány:
- 1 hét elteltével 33.68%, 34.71% és 35.50%,
- 2 hét elteltével 52.82%, 54,61% és 56.51%,
- 3 hét elteltével 66.67%, 67.23% és 68.64%,
- 4 hét elteltével 72.82%, 73.54% és 75.15% volt.
A terápiás válaszarány szignifikánsan nagyobb volt a 4 hetes kezelés végén, mint az első hetet követően."
De az mindenesetre bíztató, hogy van akinek még 4 hétnél is kicsit később, de elkezd el hatni (mint az előző válaszolónak).
Nagyon sokan dícsérik ezt a gyógyszert, akiknek nem vált be a savcsökkentő/PPI terápia, azoknak ez rendbetette, vagy legalábbis sokat javított a reflux-ukon.
Mellette más gyógyszert nem szükséges szedni, ha a savcsökkentők csak rontottak korábban a reflux-on akkor azt még lehet mellette szedni, de érdemes folyamatosan elhagyni (hetente felezve a dózist).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!