Milyen táplálék kiegészítőt ajánlanátok egy 50 éves embernek az agyműködés serkentésére?
Az interneten rengeteg terméket találni, s minden gyártó azt igyekszik a legjobbnak beállítani a sajátját.
Lehetetlenség ezeken eligazodni. Úgy érzem, hogy a termékinformációk alapján szinte csak hit kérdése, hogy ki mit választ és szed.
Persze remélem tévedek és ajánlotok néhány olyan terméket, ami nektek bevált és valóban érzékelhető volt a hatása.
Csak néhány azok közül, amit első Google-zésre találtam:
- Ginkgo Biloba tabletta 120mg,
- Bakopa (Brahmi) kapszula 210mg
- Süngomba (Lions Mane) kapszula 300mg
- Zöldtea kivonat 300mg
- Choline & Inositol 500mg
- Now L-Tirozin 500mg
- Mentalfitol Agyserkentő kapszula 500mg
- ES 7 Agyserkentő tabletta
- Memolife Max kapszula
- TEBOFORTAN és egyéb, különböző Ginkgo biloba alapú termékek
- ...
Ki mit szed és mennyire elégedett a hatásával?
A táplálékkiegészítőknek is megvan a maguk mellékhatása. Én semmilyet nem javasolnék, mivel ezeket csak azért gyártják, hogy az emberek megvegyék. A táplálkozásban és az életmódban kell keresni a hibát. Az agy glükózzal működik, tehát kell elegendő keményítő (glükóz), de nem kristálycukor (szacharóz). Glükózhiány nem valószínű, de inzulin-rezisztenciánál vagy cukorbetegségnél fennállhat. Ez valószínűleg Önnél nincs így, tehát figyelni kell arra, hogy elegendő agymunkát végezzen. Az agyérelmeszesedés is fennállhat, de annak más mellékhatásai is vannak. Az ellen a K-vitamin kell, ami a tojásban található. Ha megtaláljuk és elpusztítjuk a problémát, akkor megoldódik az egész, de a serkentő csak rövid időre oldja meg a problémát.
Tehát javaslom a napi két tojást, és még a kakaóbabot. Az utóbbi különösen jó, és megoldhatja a problémát. A színtiszta kakaó, vagy a nagy százalékú étcsokoládé.
Ez frissen tartja az agyat, de természetesen nagyon fontos a szellemi munkavégzés. A kakaót ajánlom.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Ugyan nem kifejezetten arra válaszoltatok, amit kérdeztem, de sokkal jobb lehetőségeket és módszereket javasoltatok.
Még egyszer köszönet mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!