Azért nem akarja a kórház kiadni a zarójelentést meghalt beteg esetében mert műhiba történt?
Az édesapám meghalt a múlt hónapban és 1 halotti bizonyítvány nevü lappal le lettünk rázva. Még az sem tudjuk mikor halt meg az egy napon belül amit a kórházban töltött. A sok agressziv reakció és titkolózás miatt be adtunk egy kérvényt a kórház igazgatósághoz , hogy kérjük az kezelésének részleteit! Még nincs válasz!
Jól sejtjük hogy valami nem stimmel a halálával kapcsolatban ? Akkor viselkedik így egy kórház ?
Nagyon is jól sejtitek szerintem!
(Édesanyámnál is furcsa dolgok történtek. Még nem kellett volna meghalnia!!!)
Nagyon sajnálom.
Sok sunyiság történik, valószínű igazatok van.
Én a személyes példámon tudom, hogy a kórházi fertőzésemet és a rengeteg gyógyszert kihagyták a zárójelentésből. Mintha olyan mellékes lenne, hogy miért voltam bent egy héttel tovább.
Semmiképp se hagyjátok annyiban
A halotti bizonyítvány kiadásához kellett a zárójelenetés, viszont azt nem kell a rokonoknak odaadni.
Másrészt nem derült ki a kérdésedböl, hogy mi baja volt édesapádnak - de ahogy valószínüleg az elsö válaszolónál, a legtöbb családtag nem tudja elfogadni, hogy vannak, akik belehalnak a betegségbe, minden kezelés ellenére. Egyáltalán nem valószínü, hogy az orvosok tehettek volna ez ellen valamit, csak feltétlen keresni akarnak valakit, akire rá lehet fogni, mert "még élhetett volna" - pedig ez a legtöbb esetben nem így van.
HArmadszor ha mühibára gyanakodtok, akkor feljelentést kell tenni az orvos/kórház ellen, ez az egyetlen normális ügyintézési lehetöség.
#3-as de, oda kellett volna adni a zárójelentést, amiben minden le van írva, hogy mi történt az édesapjával, azalatt az idő alatt, míg korházban volt. + a halotti bizonyítvány, amin rajta van a halál oka, és időpontja.
A kérdező egészen érthetően leírta mit kaptak, és mit nem a kórházban, és ez így eléggé hiányos. Jól tettétek, hogy az igazgatóhoz fordultatok, ne hagyjátok annyiban.
Részvétem :( .
#3 Mi az, hogy nem kell a zárójelentést odaadni a halotti bizonyítvánnyal együtt a legközelebbi hozzátartozóknak???
Talán majd megtartják maguknak az orvosok!
Kérdező Jó, hogy jelentették a vezetőség felé, ha valami nem klappol nektek a záróban, forduljatok ügyvédhez, lehetőleg olyanhoz, aki orvosi műhibákkal foglalkozik!
Megkaptuk nagy nehezen a zarojelentest! 5 oldalas. Kb semmi nem derül ki. A szívelégtelenség volt a halál oka! Infúziót kapott, 3 vizsgálatot csináltak rajta, vér , Ct meg még valami. Elkezdtek nála valami kezelést (a leírtak alapján vagy 27 féle gyigyszerből kapott) és akkor leállt a szíve. Ujraelesztették, stabil volt még pár óráig aztán újra leállt a szíve és akkor már nem hozzták vissza.
Igazából elég ködös ez a egész. Tuti hogy nem kapott valamit vagy nem számára megfelő kezelést. De olyan jól megszerkesztették utólag ezt a jelentést amit kikényszerítettünk hogy magán ember ebben nem lát olyan hibát. Meg fogjuk mutatni más ismerős orvosnak. 😐
1-es válaszoló vagyok.
Hány éves volt Édesapád - ha szabad érdeklődnöm? Nem lehetséges, hogy ENGEDÉLY NÉLKÜLI KÍSÉRLETI GYÓGYSZEREKET PRÓBÁLTAK KI RAJTA?!
Ui: korábban Édesanyámmal is ezt akarták megtenni (még 2015. év folyamán.) Felháborodva hagytam ott az "orvost". Nem tudtam, hogy jelentsem a hatóságoknál, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!