Felajánlanátok a testeteket, hogy halálotok után orvosi célokra használják?
Nincs mit.
Amúgy Magyarorszagon mindenki automatikusan donor, ha életében nem tiltotta meg. Én nem Magyarorszagon élek, itt is ez lesz a szabaly hamarosan egy uj torveny miatt. Nem emlekszem most hogy mi a határidő, de ha nem rendelkezik sehogy, akkor automatikus donor lesz. Egyébként itt nálunk 4 lehetőség közül lehet választani: 1, Teljes donáció, 2, Donáció kizárása, 3, A "hátramaradók" döntése- ez a házastárs, vagy élettárs 4, Egy kijelölt személy döntése, ezt hivatalosan meg kell nevezni, de bakinlehet, az egyetlen megkötés a nagykorúság. A döntést regisztráljak központilag és egy kis kártyát is kapsz róla.
Utolsó, ezt hol kell regisztrálni? Mert én odaadnám a szerveimet de félek hogy ha hamarabb halok meg mint a szüleim, akkor ők másképp rendelkeznének.
Egyébként igen, vigyék transzplantációra ami vihető, ha pedig ez nem lehetséges, akkor mehet orvosi célra is. Magam is boncoltam, tudom hogy milyen nehezen lehet beszerezni új testeket kutatási/oktatási célra.
Nem kell felajánlani, felhasználhatják a szerveidet, ha ezt még életedben nem ti
ltottad meg.
Metionin !
Magyarorszagon alapból donor vagy, ha nem tiltod meg, tehát a szüleid nem dönthetnek másként, ha nincs tiltó nyilatkozatod. De itt lehet megtalálni minden információt rola: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!