Mikor adhatom be akkor legközelebb a véralvadásgátló injekciót?
Tegnap este elfelejtettem be adni (10órakkor)ma reggel ahogy felkeltem azonnal beadtam magamnak (8órakkor). A betegtájékoztató azt írja, hogy egy nap nem lehet 2 adagot beadni. Ha elfelejtettem beadni akkor azonnal pótoljam és a többi adagot ugyan akkor adjam be, mint az előzőeket.
Akkor ma este 10kor már ne adjam be? A következőt meg csak holnap este 10kor? Akkor így megint kimarad egy napom. Nem lesz probléma belőle?
"Tudod talán milyen a véralvadási faktora"
Ezt pedig még intenzív osztályon sem nézik, mert rohadtul drága. ROTEM-et csinálnak, abból lehet következtetni rá.
Ja, az INR mérés egy vagyon, valóban :D És a milligramm csak véletlenül szerepel az LMWH-k betegtájékoztatók leírásában, vagy dobozán.
Hagyjad 66%-os, ne vitatkozz idiótákkal, legyőznek a rutinjukkal. Engedd el ezt a valamit.
Az INR-t azért jeleztem, mert szerinted "doktor", méregdrága ma hazánkban a véralvadási faktor :)
Amúgy a trombocita mérésről mi a véleményed, talán azt sem befolyásolják az LMWH-k? Na, tudod mit, költői kérdés volt. Én befejeztem veled!
Kérdező, ahogy már írtam, holnap reggel nyolckor add be a következő injekciót, ha napi egy az adag, és utána fokozatosan csúsztatva tudod kitolni az időtartamot, ha neked egy későbbi időpont a jobb. De ma NE adj be egy második injekciót!
Az antrithrombin III is egy véralvadási faktor. Ami CSÖKKENTI a véralvadást, semmit nem tudsz az egész rendszer működéséről.
És igen heparinszármazékok okozhatnak thrombocytopéniát mint mellékhatás, de ez elsősorban nem a dózistól függ. Alapból nem is a thrombocytákon hatnak, hanem az alvadási kaszkádban.
Ez a fokozatos csúsztatás meg egy orbitális baromság, teljesen életszerűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!