Fülzúgással együtt élő emberek! Tényleg ilyen sokan vagyunk?
Állítólag népbetegség, rengeteg embert érint. Az ismerősi körömben mégsincs egy ember sem rajtam kívül, aki ezzel küzdene. Úgyhogy érdekelne...
Mióta zúg a füled? Hány éves vagy? Van-e halláscsökkenésed mellette, ha igen, hány dB? Hordasz-e hallókészüléket? Miben akadályoz, mennyire zavar a mindennapokban?
Nekem 16 éve, 21 éves vagyok. A bal fülemen 45-55 dB, a jobbon 55-60 dB a halláscsökkenés, minden nap hordok hallókészüléket, itthon is. Mivel gyakran változik a zúgás hangja/erőssége, így a legtöbb szociális helyzetben akadályoz, nagyon elfáradok sokszor miatta.
Segítene, ha valakit ismernék, aki legalább közel van hozzám korban, vagy valami ilyesmi... megosztaná a tapasztalatait. Reményt adna, hogy nem vagyok egyedül.
Kb 10 éve van fülzúgásom, most vagyok 22. Halláscsökkenést nagyon kis mértékben érzékeltem csak, de minden hangos zajra fáj a fülem. Tehát koncert stb felejtős. Plusz ha náthás vagyok, vagy ilyesmi, akkor ezerszer rosszabb.
Sok vizsgálaton voltam már, nem találtak semmit sem, annyit mondtak, hogy "tanuljak meg vele együtt élni"..
22/L
Nekem állkapocs ropogás és fülkürthurut óta van olyan 1,5-2 hónapja. Előtte is volt, viszont nem ennyire hangosan. Az esetek nagy részéban pszichés az orvosaim szerint.
Illetve nem csak maga a füllel kapcsolatos gondok/dolgok okozhatják. Helytelen nyaki pozíció, daganat, stressz, kevés folyadék, kevés alvás stb. Kismilló ok
Nekem van, amióta a világomat tudom vagy legalábbis jó sok éve és sokáig úgy gondoltam, mindenkinek van és normális.
Soknak érzem a fülzsíromat, legalábbis erre utaló jeleket tapasztalok, most majd rákérdezek az orvosnál, amikor kimosatom (vagy legalábbis megvizsgáltatom), de eléggé félek, mert szteroiddal szokták kezelni. Ráadásul sokszor infúzióban adják erre a szteroidot, nagy adagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!