Persze, itt Magyarországon. Külföldről nem tudok nyilatkozni, sosem voltam egészségügyi intézményben az országon kívül, de itt országon belül soha nem láttam ilyenre példát.
2019. aug. 10. 13:37
12/18 anonim válasza:
Hát, amúgy én elsőéves orvostanhallgató vagyok, és ugye még nincs fonendoszkópom, de a nyári gyakorlaton sokat használtam... amikor mondtam, hogy nem tudok higanyos vérnyomásmérővel mérni, ki lett adva a feladat, hogy mindenki vérnyomását mérjem meg minden reggel. És nálunk is egy polcon voltak a közös fonik, azt bármelyik nővér vagy orvos elvehette, meg persze én is.
Annyiban igaza van más hozzászólóknak, hogy sok orvos sajátot használ. Általában Littmannt láttam a kórházban azokon, akiknek saját van, illetve a legtöbb szaktársamnak is ilyen van az egyetemen. Ez kb. 30 ezer forint, míg a többi úgymond "noname" márka 5-15 ezerért is kapható. És egyébként van különbség a márkák között, mivel volt alkalmam egyikkel és másikkal is vérnyomást mérni. Így bár még hallgatózni nem tanultam, de értelemszerűen ott is vannak különbségek "hangzásban".
2019. aug. 11. 19:40
13/18 anonim válasza:
A kèrdès mire akarod használni.
A hang tisztasàgàban, rèszletgazdagsàgàban, ès nem utolsó sorban a fülbe való kènyelmes illeszkedèsèben vannak oriàsi különbsègek.
A növèrfonik kènyelmetlenebbek mert a füloliva nem èpp puha szilikon àltalàban.
2019. aug. 11. 22:56
14/18 anonim válasza:
Szerintem a dokik főleg azért hurcolják a nyakukban, mert akkor orvosnak néznek ki. Röhejesek amúgy.
2019. aug. 28. 11:20
15/18 anonim válasza:
Azért hurcoljuk a nyakunkban, mert gyakran össze-vissza kell rohangálni az osztályok között ésba fonendoszkóp MINDIG kéznél kell legyn, továbbá mindenkinek legalábbis a belgyógyászati szakmákban saját van, higiéniai szempontokból is. És nyáron negyven fokban rohadtul nem fogok köpenyt venni, aminek belefér a zsebébe, tehát marad a nyak.
2019. aug. 28. 12:45
16/18 anonim válasza:
Azért hordom hogy meg tudjam hallgatni a szíved tüdőd beled te szerencsétlen.
2019. aug. 28. 14:33
17/18 anonim válasza:
Ezen most borultam :D
2019. aug. 28. 16:02
18/18 anonim válasza:
Én csak annyit tudok javasolni, hogy menj be egy orvosi műszer boltba és próbáld ki sorban a fonikat a legolcsóbbtól a közép majd kardiológiai kategóriáig és egyből hallani fogod a különbséget közöttük, meg ahogy előbb írták a kényelmes fülolivák is nagyon sokat számítanak, ezek jobban kiszűrik a külvilág zajait. Nekem van classic iise, cardiology iii és elektronikus 3100-as Littmann is, kipróbálhatod őket ha szeretnéd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!