Vakarózás után miért lett tele véraláfutásokkal a lábam?
ha hosszabb ideig, sietős tempóban gyaloglok, akkor kiütéses lesz a combom és hihetetlenül viszketek, akaratlanul is vakarnom kell magam.
általában a kiütés hazaérés után, 1-2 órán belül elmúlik.
megint ez a történet volt, de most másnapra tele lett a combom pici lila pöttyökkel, néhol foltokkal. ennyire erősen vakartam volna, vagy ez most miért történt? nem gondolom, hogy sokkal durvább lettem volna, mint máskor.
Nekem hosszabb nyári teljesítménytúrákon véresre szoktak dörzsölődni a combjaim. A kiütés is ismerős, nekem is szokott lenni, és nekem is néhány órán belül elmúlik. Ilyen pici lila pöttyeim is voltak jópárszor.
Szerintem az van, hogy a súrlódástól, az izzadságtól, hatás éri a testet, az reagál rá, majd rövid időn belül meg is gyógyítja magát. Éppen ezért ezért én ezeknek a dolgoknak tulajdonképpen semmi jelentőséget nem tulajdonítok. 70 km fölötti túráknál jó nagy vérhólyagok is szoktak lenni a talpamon. Idővel azok is teljesen spontán módon meggyógyulnak.
neked hol lesz kiütéses a lábad?
semmihez sem súrlódik a combom gyaloglás közben, és nem is izzadok ott. ahogy gyorsabban megyek, a betonhoz 'csapódik' a talpam, így a kontaktus vibrációt küld fel az egész lábamon és azmiatt lesz csalánkiütéses, vörös és borzalmasan viszkető a lábam.
amikor kiütéses lettél, volt hányingered? vagy érezted úgy, hogy el fogsz ájulni?
arra gondoltam, hogy anémiás lehetek-e.
Nekem a combom belső felén szoktak kiütések lenni. Normális gyaloglás esetén legalább minimális súrlódásnak ki vannak téve a combok belső felülete, csak ezt relatív rövid gyaloglás (értsd, nem több 10 km) esetén szinte észrevehetetlen. Viszont, ha pl 100 km fölötti távot negyek, elég brutális jelei vannak a súrlódásnak.
Egyébként neked ez a jelenség évszakfüggő valamelyest?
Hányingerem, szédülésem szokott lenni időnként, de annak más oka van. Napszúrás, hiperthermia, vagy pusztán a fizikai teljesítőképesség határának feszegetése.
Nem hiszem, hogy anémiás lennél. "Az legtöbb anémiás esetében jellemző és gyakori tünet a fáradékonyság, a gyengeség, az általános elesettség, a koncentrációs nehézségek. A vérszegénység tünete lehet az állandó szédülés is. A kezek és a lábak hideg tapintásúak."
A talp felől jövő vibrációval kapcsolatos elméletedet (a tévedés jogát fenntartva magamnak) tévesnek gondolom.
Azért azt még hozzátenném, hogy nincs semmiféle egészségügyi végzettségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!