Ha étel alleriga miatt jár támogatás akkor nem kellene, hogy járjon magas embereknek is támogatás?
Úgy olvastam, hogy akinek étel allergiája van annak többe kerül a bevásárlás mint egy nem allergiás embernek. Ezért jár a támogatás.
Na most van mondjuk egy 160 cm-es ember és van egy 200 cm-es ember. A 200cm-esnek, hogy ugyanolyan szinten táplálja magát mint egy 160cm-es ember majdnem 2 szer annyi táplálékra van szüksége így neki majdnem kétszer annyiba kerül a bevásárlás mint a 160cm-esnek (és nem azért mert a 200cm-es ember dőzsölni akar). A 200 cm-es ember miért nem kap támogatást? Mindkét esetben születésből adódóan többe kerül az önfenntartás.
Lehetne válasz, hogy ha az étel allegiás megveszi a normál kajákat akkor neki romlik az életminősége a felélépő allergia miatt. De ha a 200cm-es ember is csak annyit eszik mint más átlag ember akkor neki is romlik mert ő meg éhezik és alultáplált lesz. Ezzel pedig jön a többi probléma.
Köszönöm:)
Elsőre furának tűnik a kérdés és kötekedésnek.
Szerintem a magas emberek hátrányos helyzetűek. Ha mondjuk 30%-al eszek többet mint egy normál magasságú ember akkor is egész életemben 30%-al több pénzt kell költenem élelmiszerre. Persze nyilván függ, hogy ki milyen drága ételt vesz. De ugyanabból az ételből nekem mindenféleképp 30%-al több kell és akkor leszek annyira táplált mint az átlag magasságú ember. Szerintem étkezési utalvány járna nekik, nekünk.
Ruhában még szerencsére van kompenzáció egy szintig. Pl. az S-es póló is ugyanannyiba kerül mint az XL-es.
Ételben viszont ha egy magas ember vesz magának ugyanabból az ételből egy xl-est az többe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!