Bőrcisztát muszáj eltávolítani sebészeti úton?
Figyelt kérdés
Két bőrciszta is kialakult a mellemen,azt olvastam hogy ezeket ki szokták vágni.Na nekem egyszer már leszedtek egy anyajegyet a hátamról és egy 5x akkora keloid nőtt a helyére.Nem akarom,hogy tele legyen a mellem keloiddal,undorítóan fogok konézni.Meg semmi kedvem hetekig varratokat hordani2019. júl. 17. 11:35
11/23 Ypszilon1980 válasza:
Nem tudom mi lehet, így nem lehet megmondani. A cystás pattanás vöröses színű, gyulladt szövet.
Lehet akár tályog, faggyúmirigy cysta is, de azok jellemzően nagyok.
Az a seb, vagy elváltozás ami nem múlik el 2 év alatt, nem gyógyul be, az semmiképpen nem normális és azonnal meg kell mutatni orvosnak. Még a szőrtüsző gyulladás is felszívódik 2 hónap alatt magától.
12/23 A kérdező kommentje:
Képet tegyek róla fel?
Szeptember közepén mehetek csak orvoshoz.
2019. júl. 19. 22:33
13/23 Ypszilon1980 válasza:
Mivel nem vagyok bőrgyógyász, hiába rakod fel, nem fogom tudni, ezt dermatoszkóppal kell megnézni.
14/23 A kérdező kommentje:
Biztos,hogy ki fogják vágni ezeket?
2019. júl. 19. 22:47
15/23 Ypszilon1980 válasza:
Nem biztos, de mivel 2 éve nem múlik el, erősen kétlem, hogy máshogy oldják meg és szövettanra is elküldik biztosan az eltávolított részt.
16/23 A kérdező kommentje:
2019. júl. 19. 23:54
18/23 A kérdező kommentje:
Miért nem?Így fog begyógyulni.A térdemet is össze kellett varrni kiskoromban,azóta ilyen keloidos heg van rajt.Ha keloidra hajlamos a bőröm,akkor semmit sem lehet tenni ez ellen,így fog begyógyulni.
Én nem akarom kivágatni,gondolom nem halok bele abba hogy van egy pattanás rajtam.
2019. júl. 20. 00:31
19/23 A kérdező kommentje:
2019. júl. 20. 00:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!