Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ápr.17-én felírt Rp-re a...

Ápr.17-én felírt Rp-re a gyógyszer kiadható még július 17-én, vagy 16-án utoljára?

Figyelt kérdés
2019. júl. 17. 11:08
1 2
 11/15 anonim válasza:

Ha tudja, kedves kérdező, akkor miért kérdezi meg? És szerintem a válaszadók mindenike jó szándékkal, legjobb tudása szerint válaszolt, mert segíteni akart Önnek. Az ilyen embernek nem válaszolnék egyetlen kérdésére sem.

Sajnos, ez mindig utóbb derül ki. Mármint, hogy milyen ember a kérdező.

2019. júl. 23. 14:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Márpedig nekem nem adták ki a 91, napon, lehet nem tartják be az utasítást. Mi is olvastuk a rendeletet, de sajna ez van.
2019. júl. 23. 14:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Kedves "Szakember" nem veszem át a stílusát, szavai nem engem, hanem önmagát minősítik. Térjünk a tárgyra: az igazat még mindig nem tudom kérdésemre, ezt nem patikában kívánom megtudni, de úgy látom, hogy már nem lesz ezzel szerencsém. Tény, hogy igyekeztem alaposan utána nézni, továbbá tény, hogy a 90 nap nem fedi a valóságot. Kételyeim a kezdő és utolsó nappal kapcsolatban van. Nem tartanám tisztességesnek, hogy egy Receptet aszaljak 3 hónapig, és próbálkozzam a patikában. A patikus vizsgázott éppen eleget az egyetemen, nem lenne tisztességes, ha én is vizsgáztatnám és feltartanám. Szegény patikusoknak van elég gondjuk, nem kell azt szándékosan szaporítani!Vagy lesz szerencsém vagy nem? Vagy beragad a receptem és nem tudom kiváltani, vagy nem! Tehát a kérdés: a felírás napjához képest mint kezdő nap, mikor telik le a 3 hónap? Előző számú napon, vagy egyező számú napon vagy a következő számú napon, amikor már hoppon maradhatok? Tehát pl. a három hónap mikor kezdődik? Netán a felírást követő első napon? Vagy aznap a felírás napján? És mikor telik le? Ez itt a kérdés, nem az Ön vagdalkózása, vagy netán önmaga minősítése. Nem tudom, érti-e?
2019. júl. 23. 19:31
 14/15 A kérdező kommentje:

Mocskolódásban, dehonesztáló kijelentésekben nem vagyok partner. Erről ennyit.

A lényeg: mivel megnyugtató, egyértelmű választ nem kaptam, igyekeztem kideríteni az igazságot. Nos: gyógyszer vénye 3 hónapig érvényes, a három hónap hosszúságától függetlenül. Tehát pl. április 24-én felírt Rp július 24-én még kiváltható, 25-én már nem. Nem ez vonatkozik a gyógyászati segédeszközökre, melynek vénye 90 naptári napig érvényes(egyébként érthetetlen, logikátlan a rendelet), tehát ha GYSE lett felírva április 24-én, az még július 23-án kiadható, de 24-én már nem, mivel május 31 napos volt, így ez meghaladja a 90 napot.

Természetesen úgy tudom, hogy vannak még kivételek, de nem írom le, mert van aki nem nézi jó szemmel, ha valaki bármit is jobban tud valakinél.

2019. júl. 25. 20:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Most illene elismerni más igazát! Nem?
2019. júl. 28. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!