Ápr.17-én felírt Rp-re a gyógyszer kiadható még július 17-én, vagy 16-án utoljára?
Ha tudja, kedves kérdező, akkor miért kérdezi meg? És szerintem a válaszadók mindenike jó szándékkal, legjobb tudása szerint válaszolt, mert segíteni akart Önnek. Az ilyen embernek nem válaszolnék egyetlen kérdésére sem.
Sajnos, ez mindig utóbb derül ki. Mármint, hogy milyen ember a kérdező.
Mocskolódásban, dehonesztáló kijelentésekben nem vagyok partner. Erről ennyit.
A lényeg: mivel megnyugtató, egyértelmű választ nem kaptam, igyekeztem kideríteni az igazságot. Nos: gyógyszer vénye 3 hónapig érvényes, a három hónap hosszúságától függetlenül. Tehát pl. április 24-én felírt Rp július 24-én még kiváltható, 25-én már nem. Nem ez vonatkozik a gyógyászati segédeszközökre, melynek vénye 90 naptári napig érvényes(egyébként érthetetlen, logikátlan a rendelet), tehát ha GYSE lett felírva április 24-én, az még július 23-án kiadható, de 24-én már nem, mivel május 31 napos volt, így ez meghaladja a 90 napot.
Természetesen úgy tudom, hogy vannak még kivételek, de nem írom le, mert van aki nem nézi jó szemmel, ha valaki bármit is jobban tud valakinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!