Lassan 20 éve orrcseepfüggő vagyok, érdemes elvégeztetni az orrkagyló kissebbítő műtétet?
24 éves vagyok
3 éves korom óta folyamatosan kaptam az orrcseppet,állandóan beteg voltam (arcüreg gyülladás meg virusok, meg allergia) Háziorvos meg nem igen törödött vele, szüleim meg adták orrba-szájba, ha kellett hanem, hogy ne bőgjek.
Ez olyan szintű függőséget okozott, hogy 6 éves korom óta nem tudok nélküle aludni, de lassan 4 éve már napközben sem kapok levegőt nélküle, óránként be kell fujnom (Rhynosprayt használok 2008 óta, előtt Novorint és Rhynatiolt használtam)
1 éve voltam kiviszgáláson, és akkor az orr fül gégész azt javasolta, hogy végeztessem el az orrkagyló kisebbítő műtétet, hogy jobban kapjak levegőt, és kevesebb orrspray kelljen, de a kockázatok megijesztettek, és azóta sem vállaltam be. (kockázatok: orrszárazság, gyakori orrvérzés, arcüregkárosodás)
Nem zavarna, hogy kell az orrspray, már hozzámnőtt, mindennapjaim része, csak már nagyon drága, és heti 2 rhinospray plsuz majdnem 5000 forint hetente, kicsit sok.
Ti bevállalnátok a műtétet?
hibákért bocsánatot kérek, telefonon irtam a szöveget.
Gondolj bele:
heti 5ezer forint
=havi 20 ezer forint
=évi 240 ezer forint (egy szép horvát nyaralás...)
=5 évi 1.200.000 forint (egy szép seychelles all inclusive)
= 74 éves korodig 12.000.000 ft orrsprére :D
Szóval igen, lényegében nagyon vérezteted kifele a pénztárcád. :D
És azért tegyük hozzá, hogy ekkora mennyiség már nincs hosszútávú következmények nélkül.
Kérdezz meg még 1 orvost minimum, hogyha a ő is azt javasolja, akkor valószínűleg jobban jársz.
Nekem anno meg lett műtve mert éveket bunyóztam,én se kaptam levegőt de én nem is sprayztem.
Utána sokkal jobb lett, amit észreveszek, hogy hidegre kicsit érzékenyebb, hajlamosabb kiszáradni az orrom belül, ezért télen sós vízzel szoktam gőzolni napi 5 percet, hogy jól be legyen síkosítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!