Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gerinc műtét után lehet tenni...

Gerinc műtét után lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. Az első műtétem 8 éve volt, a második 3 éve (sérv). Járok gyogytornazni, fizikoterápiás kezelésekre amióta tudok a betegségemről. Próbálok dolgozni, de amikor elkezdem a munkát pár nap múlva az életem pokollá változik. Szörnyű fájdalmaim vannak, és eltorzult a testem, egy eléggé csúnya testtartás alakul ki. Több munkát is próbáltam, de mindig ez történik. Most jelenleg is ez történt, és egy viszonylag rövid időn belül elküld a munkáltató, hogy ne menjek inkább dolgozni. Így a bevételem kiesik. Szüleim segítenek mindenben. Arra lennék kíváncsi, hogy jogosult vagyok e bármilyen támogatásra? Ha más mem segít.. Mivel nem szeretnék ilyen fiatalon tönkre menni, meg hogy a szüleim tartsanak el..

Köszönöm ha válaszolsz 😊

22/L

2019. jún. 18. 15:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
műtét helyett csinálják ezt a gipszelést? és lehet vele mozogni ? mármint hogy tudsz vele közlekedni ha nem a teljes tested gipszelik be?
2019. júl. 4. 13:23
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem mutottek is és utána voltam fel évet homloktol csipoig gipszben.

Abban feküdni kell nagyrészt az első 1-2 honapban. De akkor erőd sincs felkelni, faj nagyon durván és nehéz a gipsz. Segítség kellett a felkeléshez mindig és sok minden máshoz is. Lehetett közlekedni vele, öltözni nehezen mert nagyon vastag a gipsz, csak nagy polo és melegítőnadrag lehetséges ami rámegy a gipszre.

Viszont ha nem jó az állapotod akkor nem csipoig tesznek gipszbe hanem térdig. Amiben nincs felkelés. Felülni se tudsz ebben.

Úgy állnak a labaid fel akasztva mint egy nogyogyasz szék amin szulnek a nők. Fekvés egész nap, ágyban mosdatnak, etetnek, itatnak. Eveshez emelik az agyat hogy tudj nyelni. Ketten fekszunk itt így. A másik 2 honapja.

2019. júl. 8. 21:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Megadjam az orvos számát? Nezesd meg minél előbb.

Az én dokim gipszelni fog jó eséllyel de nala van ismerősöm aki meggyógyult és nincs azóta gondja.

2019. júl. 8. 21:50
 14/15 A kérdező kommentje:
Most volt CT vizsgálat, abból kiderült hogy ki van szakadva a sérvem megint, viszont denevérpadot használok most és egy kicsivel jobban érzem magam. Már nem az az első ha felkelek hogy gyógyszert kell bevennem. Azért még fáj, de kezd egyre kibírhatóbb lenni.
2019. júl. 22. 10:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Menj Rehabilitációs Bizottsághoz. Ott a papírjaid ammor panadzaid alapján adnak minőzítést. Ha eléri Öek 40%ot megváltozott munkaképességú vagy rokkant vagy és jogosult lehetsz ellátásra , ha itt nem adnak kivételes rokkantságit lehet de legalább 50%ot eléri járási Hivataltól igényelhetsz egészségkárisodottak ellátását 70%nál súlyos fogyatémossági támogatást. Fejból ennyit tudok. Van kérdésed írj privit!
2019. okt. 31. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!