Valaki el tudja mondani, hogy kell steril nyomókötést csinálni?
Megbuktam egészségügyi vizsgán, amikor már több kötözködő kérdés után (amiket mind megválaszoltam), megkért a vizsgabiztos, hogy mutassam meg a vénás vérzés ellátását. Én a tanultak szerint felemeltem a kezét szív fölé, "lefertőtlenítettem" a sebet, majd egy mull-lapot, mullpólyát, majd mégegy mull-lapot ráhelyeztem, ezt rákötöztem.
Valamit ezek után nagyon hiányolt a vizsgabiztos, pedig elvileg nyomási pontot nekünk nem kell leszorítani, és még a Vöröskereszt oldalán sem szerepel ezen túl semmi.
Tudja valaki, miért buktam meg?
Mi úgy tanultuk hogy steril géz lap, majd arra egy ilyen géz tekercs (ugyan az amivel körbe tekered csak azt nem szeded szét) és azt szorosan rákötözni, ha átvérzik akkor még több tekercs, meg a kéz a szív fölé, aztán segitségért kiabálsz ha nem tudod elengedni, vagy te magad hivod a mentöket
Ilyenkor nem sok idöd van vacakolni szóval a fertötlenítést meghagyhatod a mentősöknek
Áh, ezért nem értem, mert tényleg egy az egyben ezt prezentáltam...
Tanulság: ki kell húzni a vizsgabiztosból a hibát, amiért buktatni akar, mert simán átver, ha úgy gondolja.
Köszi a választ
De tényleg azt nem irtad le hogy a mentőt hivtad e
De am egészségügyin pont az van hogy mindenkit átlöknek szóval nem értem miért buktattak
És am a mindenkit átengednek saját tapasztalat, amikor én vizsgáztam (nekem az egész osztályom egyszerre volt és négyes csoportokban mentünk be), és az egyik osztálytársam baromi nagy hülyeséget mondott vmi alapvető dolog helyett és megkapta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!