Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A tüdőszűrésre be lehet úgy...

A tüdőszűrésre be lehet úgy menni, hogy sportmelltarto van rajtam?

Figyelt kérdés

Olyan, amiben nincs semmilyen fém csat vagy bármi

Utálok levetkozni bárki előtt még akkor is ha ez csak egy vizsgálat és naponta több száz embert lát meztelenül, ez engem pont nem érdekel, a lényeg, hogy engem ne lásson

És úgy emlékszem, hogy amikor kb 5-6 éve voltam és akkor se voltam hajlandó levenni, akkor megcsinálták úgy, hogy egy spagettipantos top volt rajtam (fém ‘alkatresz’ nelkuli)

És ha ne adj’ isten nem lehet ilyet, akkor miért? Befolyásolja az eredményt?

Valakinek megcsinálták már így?

2019. jún. 6. 12:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A "mindenmentes" melltartóban is vannak varrások, van, ahol dupla vastagságú az anyag, zavaró árnyékokat ad, amit meglátva az ember nyomozni kezd, hogy ruhadarab vagy a testben lévő elváltozás-e. Néha nem is olyan egyértelmű a dolog. Mammográfián a hintőpor utánozhat emlőrákjelet, bugyistrassz húgyvezetékkövet, öreg ember laza bőrredőjét sem tudja az ember sokszor hova tenni.

Az asszisztens a felvétel elkészítésekor nem csak megnyomja a gombot, hanem rá is néz a kész felvételre és megítéli, hogy leletezhető-e. Az ő felelőssége, hogy a lehető legszimmetrikusabban beállított felvétel készüljön és ha van rajta valami fura, akkor kutat a ruházatban, a fekvő beteg alatt, megkérdezi a betegtől, hogy operálták-e korábban, esetleg gyerekkorában meglőtték-e légpuskával...az infókat ráírja a beutalóra, és a leletező orvos ezek ismeretében írja meg a leletet.

A tüdőszűrő egy sugárterheléssel járó vizsgálat, ahol elsősorban arra keressük a választ, hogy van-e ott TBC, rák.

Az esetleges lágyrész-és csontelváltozásokat is le kell írni. Előfordulhat, hogy egy másra irányuló felvétel szélénél látszik egy egészen más betegség, és ha nem lesz leírva, az a betegnek és a radiológusnak is kellemetlen (más-más okból természetesen).

Pl fájós váll, ízületi kopás kérdéssel készült felvételen bekacsint egy tüdőrák széle. Vagy gernic mren befigyel a veserák.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy neked ez csak egy kellemetlen vizsálat ahhoz, hogy dolgozni mehess a nyáron, másnak meg szakmai tévedés lehetőségét jelentheti.

Megoldás lehet, ha leveszed a melltartót és megkérdezed, hogy visszaveheted-e a laza, könnyű anyagból készült biszbaszmentes pólót.

2019. jún. 6. 18:27
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem azért kell levenni hogy megnézze a nővér a melled, hanem mert így lesz tiszta a kép. Ha fontosabbak a komplexusaid mint az egészséged, lelked rajta. Nőgyógyászhoz se jársz gondolom.
2019. jún. 6. 19:05
 13/14 anonim ***** válasza:
37%
Az a baj hogy nem mindig nö az aki a felvételt késziti, ha az akkor nyilván nyugodtabb az ember de azért egy idegen pasinak legyen akármilyen okbol, szerintem senki sem mutogatja önként és dalolászva magét
2019. jún. 6. 19:44
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Pántos póló vagy atléta. Amikor belépsz a gépbe lehúzod a válladon.
2019. jún. 7. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!