Mi lehet az oka, h ennyire nem akar senki ápoló/nő lenni?
Somorú a mai helyzet és csak egyre siralmasabb...
Ha így megy tovább, idővel összeomlik az egésszégügy.
Pedig ösztöndíj programok támogatják a képzést, a mumkáltatók tanulmányi szerződést kötnek, vannak nővérszállók és a fizu se annyira borzalmas.
Te ápoló vagy? Esetleg egészségügyben dolgozol? Ha igen, milyen területen?
Én közel 10 éve dolgozom eü-sként és tökéletesen megértem a pályaelhagyókat.
Valahol egyet értek. És a fizetéshez képest valóban nagy a felelősség, de minden munkának megvan a maga hátránya. És azt is tudom, h minél kevesebb az ápoló, annál nagyobb a teher a megmaradt dolgozókra. A megbecsülés szerintem változó, attól is függ, h XY mebecsüli-e saját magát, mert akkor kevésbé érdekli, h ki mennyire becsüli a munkáját. Ez a világ többnyire nem arról híres, h megbecsülik azt, amit csinálsz.
Csak sajnálom, h ilyen rossz a helyzet :(
Te voltál már egyáltalán kórházban? Akár csak látogatni?
Nagy a felelősség és borzalmas hogy bánnak velük. Rengeteget dolgoznak, és a fizetés nyomában sincs annak amiért megérné ápolónak lenni.
Javasolnám, hogy próbáld ki, és megértenéd ;)
Az oka az alulfizetettség, 3 műszak, hétvégi, ünnepnapok alatti munka, óriási felelősség.
És a nővér egy szolga, dirigál neki, a főorvos, az osztályos orvos, a főnövér, a beteg, mindenki.
A betegeket emelgetni, mosdatni pedig nagyon megterhelő fizikailag.
Az igénytelen, büdös betegeket (hajléktalan, cigány, stb.) mosdatni sem egy álom.
Az orvosok lenézik a nővéreket.
Ráadásul 1 nővér 5 helyett dolgozik, miközben a fizetése nem lesz 5-szörös.
Legfeljebb újszülött osztályon dolgoznék, ha nővér lennék.
Ausztriában a 6-szorosát megkeresik.
Van még kérdésed?
Kedves kerdezo te apolokent dolgozol talan?
Gondolom nem.
A kerdes az, TE miert nem mesz el korhazba apolni?
En fizikoterapoat tanultam es vegeztem, megis eleg volt 2 het gyakorlat egy pesti korhazban hogy azonnal tudjam, NEM AKAROK ITT DOLGOZNI.
Kórházban dolgozom és elvagyok keseredve, h ennyre reménytelen a helyzet. Így, h nincs ember, roppant nehéz a 46 túlóra család mellett. A bérnővérek, pedig sokszor veszélyesek a betegekre, azzal nem vagyunk kisegítve.
Megértem, h nem választják ezt a hivatást, csak sajnálom, mert legalább a túlórák száma csökkenne, ha lenne elég dolgozó. Ha így haladunk, nem sok jót jósolok se a kórházaknak, se a betegeknek.
Mindegy, nem érdekel, lesz ami lesz. Csak adja az Isten, h soha életemben ne kerüljek kórházba betegként...
De, ha nem jönnek új dolgozók, esély sincs a helyzet javulására. Persze, nem várom senkitől, h jótékonyságból jőjjön. Beindult egy ördögi kör.
Mindegy, felejtsétek el a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!