Kárpátalján, lehet-e venni vény nélkül antibiotikumokat?
Igen, lehet
Gyakorlatilag bármilyen antibiotikumot kaphatsz, még a legerősebbeket is vény nélkül
Egyébként nem illegális
Ez sincs szabályozva, csak úgy mint az eü. gyakorlatilag összes ága
Itt élek, ezért tudom
Aki azt írta, hogy lehet, az megírná, hogy melyiket?
Én is úgy tudom, hogy receptkötelesek.
Konkrét válasz semmi, sejtettem.
A semmiről én is tudok mondani bármit.
Na, akkor a lényeg, hogy nem lehet venni.
Nos, naivitásom miatt, túl nagy reményeket fektettem, ebbe a kérdez-felelősdibe, úgyhogy utánajártam személyesen. Egy hozzászóló kivételével, a többiek hozták, a már megszokott "hozzáértésüket", amik valójában csak feltételezések és úgy képzelik el a világot, hogy az csak olyan lehet mint Magyarországon. Nem is jártak Kárpátalján, vagy ha jártak is a patikában - nem, vagy ha még ott is, akkor nem antibiotikumot vettek, DE úgy érezték, okvetlenül hozzá kell szóljanak a kérdésemhez, mert hát ők az Internetről minden megtudnak.
El kell áruljam, annak a hozzászólónak van igaza, aki azt állította, hogy meg lehet venni! Az Ungvári gyógyszertárban, május 14-én, kérdés nélkül megvehettem 10 dobozzal, amit akartam. 2 napba tellett, mire megtaláltam a magyar megfelelőnek a nevét, az egész a patikában 4,5 percet vett igénybe.Ott viszont egy kuncsaft, azt mondta, hogy márciustól elfogadott a Parlament egy ún. Nemzeti mikrobiológiai rezisztencia tervet, amely szerint majd 2020 végéig, vénykötelessé teszik az antibiotikumok eladását. Tehát, most és még a közeljövőben LEHET vény nélkül antibiotikumot venni.
Most értesültem, 2019 októberéig, biztos NEM lesznek vénykötelesek az antibiotikumok, Ukrajnában.
A Nemzeti Gyógyszer-adatbázis címe: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!