Alkalmi bejelentés esetén hogy van az eü. -i ellátás?
Figyelt kérdés
A lényegi kérdés az lenne, hogy tudok-e gyógyszert kiiratni?2019. ápr. 27. 11:51
1/6 anonim válasza:
Úgy van, hogy fizeted havonta a 7500 ft eü szolgáltatási járulékot.
2/6 A kérdező kommentje:
A kérdés inkább a gyógyszert kiiratásra vonatkozik. Egy sima algot, fogamzásgátlót lehet kiirattatni?
2019. ápr. 27. 12:24
3/6 Ypszilon1980 válasza:
Ha benne vagy a TB rendszerben, de van tartozásod, attól még megkapsz minden ellátást és a gyógyszerekre is vonatkozik a kedvezmény. Később a NAV visszamenőleg behajtja rajtad az elmaradt járulékot, vagy fizeted magadtól.
4/6 Ypszilon1980 válasza:
Mondjuk ezt az alkalmi bejelentést nem értem.
5/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, ha most nincs TB-m, elmehetek a háziorvoshoz vagy SZTK-ra és kiírják simán a fogamzásgátlót? Vagy ott helyben kell ezért fizetni?
Gondolom, ha így is kiírják, akkor kiváltani is ki tudom simán.
Bocs, ha értetlen vagyok, de nem voltam még ilyen helyzetben.
Az alkalmi bejelentés azt jelenti, hogy arra az adott napra bejelentenek és csak akkor állandóra, ha biztossá válsz.
2019. ápr. 28. 12:18
6/6 Ypszilon1980 válasza:
Ja, én azt hittem az alkalmi bejelentés is a TB-re vonatkozik.
Visszamenőleg az elmaradt díjat rendezni kell, majd erről értesít a NAV.
Ha csak pirosban van a TB ellenőrzés, vagyis elmaradásod van, akkor mindent uyganúgy tudsz igénybe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!