Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van valami jogom megismerni...

Van valami jogom megismerni az egészségügyi háziorvosi kartonom teljes tartalmát?

Figyelt kérdés

Nekem nem elég az a TAJ izé, amin meg tudom nézni pl. milyen gyógyszereket váltottam ki. A másik rendszerben,eg nem szerepelnek a régi adatok...

Szerintem magyar állampolgárként ehbez lenne jogom:

1. csecsemókori és kisgyerekkori dolgokra nem emlélszem

2. tinikoromban szörnyen bánt velem az orvos, azt sem mondta el, mit ír bele

3. Elveszett minden leletem, vagyis opyan szülőmnél van, aki nem adja oda.

Írogatnak rólad, te meg azt sem tudod, mit...

2019. ápr. 15. 19:39
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van:

1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről

Az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga

24. § (1) A beteg jogosult megismerni a róla készült egészségügyi dokumentációban szereplő adatait, illetve joga van ahhoz, hogy - a 135. §-ban foglaltak figyelembevételével - egészségügyi adatairól tájékoztatást kérjen.

(2) Az egészségügyi dokumentációval az egészségügyi szolgáltató, az abban szereplő adattal a beteg rendelkezik.

(3) A beteg jogosult

a) a gyógykezeléssel összefüggő adatainak kezeléséről tájékoztatást kapni,

b) a rá vonatkozó egészségügyi adatokat megismerni,

c) az egészségügyi dokumentációba betekinteni, valamint azokról kivonatot vagy másolatot készíteni vagy saját költségére másolatot kapni,

2019. ápr. 15. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!