Sugárkezelés után végezhetò bármilyen műtét?
Édesanyám a mellműtéte után sugárkezelést kapott. Most sajnos nagyon úgy fest,hogy a hasi sérvét meg kell operálni mihamarabb.
Egyszer azt hallottam valahol,hogy aki sugárkezelést kapott,az bizonyos ideig nem műthető. Arra lennék kíváncsi,hogy ez igaz?
*végezhető
Elnézést,telefonról írtam.
Nem, a kettőnek így nincs köze egymáshoz.
Az tény, hogy a sugárkezelés kisebb-nagyobb mértékben megviseli a szervezetet, tehát ezt számításba kell venni.
Bár pont az emlő sugárkezelése maximum a bőrt, meg a hónalji izmokat viselheti meg, tehát a sérvéhez nem sok köze van.
Szóval egy a lényeg: a sebész tudjon az emlőműtétről és a sugárkezelésről, az ezzel kapcsolatos papírokat anyukád mutassa meg a sebésznek. Aztán majd ő eldönti, de szerintem semmit nem fog befolyásolni.
Ha jól sejtem, akkor ez kizáródott sérv volt. Ez életveszélyes állapot, csak a néhány órán belül elvégzett műtét mentheti meg a beteg életét, tehát nincs mit mérlegelni.
De a sugárkezelése egész biztosan nem jelent többletkockázatot.
Jobbulást kívánok anyukádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!