Van itt olyan, aki jártas CT felvétel ügyében?
Ha nem tudod mi az a CT és mit vizsgálnak vele vagy egyáltalán minek a kimutatására alkalmas, akkor fölöslegesen gondolkozol ilyesmin.
Hála a jó égnek beutaló kötelesek ezek a vizsgálatok, szóval bízd magad inkább a dokikra.
Beutaló köteles kivéve, ha magánba megy sajnos....
Igaza van elsőnek, ugyanis nem tudom én sem hogy jutott-e pont ez eszedbe.
Ha doki nem indikálja, akkor csak feleslegesen sok sugárterhelés és már kaptál a fejedre a fogorvosnál is. Ilyenkor ugye az ALARA-elv érvényesül.
A rossz szájszag, lehelet lehet gyomorprobléma is, reflux vagy gyomorszáj záródási rendellenesség, esetleg rekeszsérv is. De akár lehet ez egy egyszerű szájhigiéniai probléma is.
Felesleges így a CT, legalábbis amiket leírtál.
A kérdező vagyok megint.. Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, se a gyomrommal, se a beleimmel nincs baj.
A fejfájás is simán lehet arcüreggyulladástól. Fogorvos szerint szuvas fogam sincs, röntgenen nem lát gyulladást se. Fájnak a füleim is, és a fogínyem. Nem csinálnak CT-t rossz lehelet miatt?? 21 éves vagyok, kb. azóta van ez a problémám mióta az eszemet tudom... Komoly egészségügyi gondok is lehetnek a háttérben. Szóval vizsgáltatom tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!