Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gyógyszer felírás TB nélkül...

Gyógyszer felírás TB nélkül mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Nem tudja esetleg valaki, hogy mennyibe kerül a gyógyszer felíratása úgy, ha nem vagyok TB biztosított?

Felhívtam az SZTK-t, de nem tudták megmondani, és a neten sem találom sehol.

Előre is köszönöm!

2010. jún. 29. 15:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem válasz a kérdésedre, de kötelező, hogy legyen Tb-d, nem opcionális. Vagy fizeti valaki utánad (suli, munkáltató), vagy te magad fizeted (4900 Ft/hó), vagy kérsz az önkormányzattól mentességet. Ha egyik sem áll fenn, akkor a tartozásod van az APEH felé, ami szépen gyülemlik és ha összejött már egy szép kis összeg, akkor birsággal együtt küldik a csekkeket. Szóval rendezd ezt minél előbb valamilyen formában.

SZTK szerintem pont ezért nem tudta megmondani, mert elvileg nincs ilyen opció, hogy "nem fizetek TB-t, és így ennyi meg ennyi ez az ellátás".

Magán nőgyógyász egész biztosan felír gyógyszert, a gyószerfelírás néhány ezer Ft, más kérdés, hogy vizsgálat nélkül nem hiszem, hogy felírja, ami viszont már 5-10 ezres tétel.

2010. jún. 29. 15:21
 2/2 Bocipók ***** válasza:
TB nélkül is lehet szerintem gyógyszert felíratni. Különböző tarifák vannak. Pl. szemésznél szemüveg feliratás 5000-8000 Ft, szemcsepp felirats 2000 Ft. Háziorvoshoz is mehetsz szerintem, csak akkor is fizetned kell, mintha külföldi, nem biztosított páciens lennél.
2010. júl. 30. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!