Külföldi munka vállalónak magyar eü. Ellátas, hogyan lehetséges itthon Magyarországon?
Figyelt kérdés
Párom nem magyar, de minden papirja megvan ami ahoz kell h itt élhessen és dolgozhasson. Csomókat találtunk kezében amik egyre nagyobbak. De nem tudom hova kellene fordulni . Nekem magyarként az első utam a házi orvosomhoz vezetne beutalóért. De vele h nem magyar nem tudom hova menjünk. Aki tud segíteni annak nagyon örülnénk. Köszönöm az infókat előre.2019. jan. 13. 22:57
1/3 anonim válasza:
Ha itt dolgozik és adózik, fizet TB járulékot, van érvényes TAJ kártyája akkor ugyanolyan ellátás jár neki, mint a magyar biztosítottaknak. Irány a háziorvos.
2/3 anonim válasza:
Szerintem magánhoz menjetek, pl. bőrgyógyász, ortopédus.
3/3 Ypszilon1980 válasza:
Itt csak úgy lehetséges, ha vagy van itt magyar Biztosítónál szolgáltatás finanszírozó vagy egyéb ilyen biztosítása, vagy fizeti a TB-t.
Két EU-s tagállamban egyszerre nem lehet TB-je én úgy tudom, kivéve sűrgősségi esetben.
Ha itt dolgozik aktívan, akkor valószínűleg be van jelentve és levonják a TB-t, ha nem, akkor ki kell fizetni az ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!