Szakkorvosi javaslat nélkül antidepresszáns?
Sziasztok.
Ez lehet irritáló lesz, de akik nem akarnak segíteni kérem klikkeljenek tovább.
Na van a páromnak egy nagymamája. Magával a családdal nincs probléma a nagyi viszont elég rendesen kever. Nem fogom szidni se magamat fényezni. Tett egy olyat, hogy meg szeretném szivtani. (Nem nem... Beszéddel nem tudtam kompromisszumra jutni elég volt)
Na tudtom szerint a Frontin 0.5mgos antidepresszánst csakis kizárólag pszichiáteri szakjavaslatra irhatja ki a házi orvos.
Megtudtam hogy az öregasszony nem volt 4 éve pszichiátrián,de a házi orvos folyamat írja ki.
Kerdesem:
1. Igazam van e a szakkorvosi javaslattal kapcsolatban?
2. Ha igazam van: hol tehetek feljelentést az orvos ellen vagy kivizsgáltatni az ügyet?
Nem. Nem célom elvenni a gyógyszert. Hanem ha még akarja kapni bizony vizsgálják ki normálisan.
Köszönöm a válaszokat.
Ne így szivasd meg. Aki évek óta szedi, és előzőleg van róla papírja, a háziorvos felírja. Egyébként ha nincs róla papírja (pszichiátriai), akkor is felírja a háziorvos, ha nyomós okot talál. Mondjuk ezen én is csodálkozom, de simán felírják itt GYMS megyében a háziorvosok. Feljelentéssel semmire nem mész, ha csak nem akarsz egy több hónapos procedúrán átesni.
Keress más szivatást, ha már ennyire utálod a mamit.
Az ilyen kis hatóanyag tartalmú frontinhoz nem kell szakorvosi javaslat. Simán kiírhatja a háziorvos.
Keress mást, ahol támadni tudod, de a legjobb lenne ha nem ratanád vele a kapcsolatot. Vagy hozzá cuccoltatok be?
Baromi kicsinyes vagy, hány éves vagy 16?
Felírhatja minden további nélkül.
Egyébként a Frontin/Xanax (hatóanyag ugyanaz) nem antidepresszáns, hanem nyugtató.
Nyugtató, nem anti depresszáns. Felíthatja a háziorvos.
Ani depresszáns is szedtem, frontint is. Míg utóbbi csak lenyugtatta az idegeimet addig az előbbinek kellett 3 hét mire beállt és szoros szakorvosi megfigyelés, hogy jó e a gyógyszer vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!