Véradás után mikor értesítenek ha "baj van"?
Nekem egy hetet említettek, amkor vért adtam. Kértek egy telefonszámot és ezzel kész is volt. Persze nyilatkoztam, hogy nem tudok semmilyen különösebb betegségemről, pontosabban semmiről, ami esetleg kontraindikálná a véradást.
De most lényeges, hogy véradásról vagy vérvizsgálatról beszélünk-e, mert nem mindegy. A véradásnál nem vizsgálnak minen paramétert, mert ez ugye nem is cél. Ne legyél hepás (Hepatitis), AIDS-es, meg még néhány egyéb összetevőre is vizsgálnak, amivel kinyírhatod az esetleges recipienst.
Laborvizsgálatnál - ha célzottan keresnek valamit és sajnos találnak is - akkor azonnal értesítik a háziorvost, a Járványügyi Hivatalt, a plébánost, Téged...
De mi az a "baj"? Ha nem vagy fertőző, akkor ráérsz az értesítéssel, legfeljebb csak Te pusztulsz bele - a rendszert nem nagyon érdekli. (Pl. fehérvs. a csillagos ég, vagy épp nulla.)
Tehát ha csak sima véradásról van szó, akkor ne várj csodát, ez csak néhány (ám fontos) szűrővizsgálatot jelent. Ha azonban gond van, gyakorlatilag a bevizsgálás után egy-két nappal már fognak keresni.
Szia!
Szerintem nem minden alkalommal kapsz SMS-t, amikor édesanyámmal mentünk, akkor én kétszer is kaptam SMS-t, ő pedig egyet sem, de levelet sem küldtek ki, úgyhogy valószínűleg csak elfelejtették. Azóta is volt már véradáson, és minden rendben volt. Szerintem ne aggódj, biztos minden rendben van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!