Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szerintetek meg teheti ezt...

Szerintetek meg teheti ezt velem a házi orvosom?

Figyelt kérdés
Ma voltam a házi orvosomnál őszintén elmondtam neki hogy családi okok miatt nem mentem dolgozni és szeretnék tappenzt kapni egy napra és azzal jött ő ilyet nem ad mert táppénz csalás és ilyenekkel sose menjek hozzá és nem kaptam tőle se igazolást se táppénzt.

2018. dec. 3. 16:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hivatalosan tényleg nem teheti meg. És igen, ő is megütheti a bokáját, ha kamuból kiír valakit. Én sem támogatom igazából az ilyen jellegű csalásokat, de... Azért elképzelhető olyan helyzet, amikor nincs jobb lehetőség, mert pl. tényleg fontos családi ügyet kell intézni, és elfogyott már a szabadsága a kérdezőnek. (Persze most lehet azzal jönni, hogy van fizetés nélküli szabadság is...)

Úgyhogy én azért "vészhelyzetben" nem ítélem el, ha valaki esetleg azt mondja, hogy fájt a hasa/feje, hányingere/hasmenése volt. Lehet megkövezni.

Az meg hülyeség, hogy "ne legyen egynapos táppénz". Tényleg van, hogy valaki egy-két napig rosszul van, pl. az előbb írt okokból, de még egy csomó más is lehet. Plusz a szakrendeléseken történő vizsgálatok napjaira is szoktak adni táppénzes papírt, az is csak egy-egy nap.

És a végére, csak úgy érdekességként, bár ez évtizedekkel ezelőtt történt: talán utolsó éves voltam, amikor idős nagymamám nagyon beteg lett. Az egyik osztálytársnőm mondta, hogy menjek el a körzeti orvoshoz nyugodtan (ugyanaz volt a körzetink), mert neki is adott igazolást, amikor az ő nagymamáját kellett ápolni, nagyon rendes volt. Elmentem, őszintén elmondtam, miről van szó. A doki teljesen felháborodott, hogy hogy képzelem ezt. De azért nagy morogva csak megírta az igazolást...

2018. dec. 3. 22:39
 12/12 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy vannak rendes emberek meg vannak logosok. Franciaorszagban pl tenyleg ez a rendszer hogy a TB csak a harmadik nap utan terit. Eredmeny: mindenki eljon dolgozni felholtan is, lazzal, tusszogve, vegigfertozi az irodat, es vegso soron sokkal tobb ember es munkaora esik ki, mintha engedtek volna otthon lenni par napot mig meggyogyul (egyebkent pont ezert altalanos gyakorlat az ertelmesebb cegeknel hogy az elso harom napot sajat zsebbol fedezik, persze ezzel visszaelni nem tanacsos mert elobbutobb feltunik)
2018. dec. 4. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!