Van valakinek negatív véleménye a háziorvosokról?
Az eddigi orvosaim aranyosak, kedvesek voltak, de azért nem voltam mindennel elégedett.
Az egyik nagyon ráérős volt, rá nem írta volna az UH beutalóra, hogy sürgős, mit neki egy-két ijesztő tapintható csomó itt-ott a testben, hagy várjon a beteg hónapokat a vizsgálatra. Ugyanez az orvos volt az, aki majdhogynem megkérdezte anyukámat, hogy milyen színű koporsót akar majd, amikor megnézte a CT leletét. Nem volt túl tapintatos.
A másik pedig pont ellenkezőleg, túlbuzgólkodta az esetet. Olyan típusú daganatra, amire egyáltalán nem szoktak kemoterápiát adni, erősködött, hogy márpedig kérdezzem meg a szakorvosnál, hogy mikor kezdik el a kemo kezelést, és haladéktalanul, és azonnal, de máris. Én próbáltam magyarázni a magam érettségijével a (diplomás) orvosnak, hogy erre nem szoktak adni ilyet, de hajthatatlan volt. Utána elköltöztem onnan, úgyhogy már nem mentem vissza felvilágosítani az egyes betegségek kezeléséről. :(
Nálunk anyámnak mikor hasi panasza volt, napok óta tartó magas láza, antibiotikumot írt fel. Beszedte, de ahogy elfogyott, visszatért, aztán újra ez. A vége az lett, hogy sürgősségire kellett vinni, mert azt gondoltuk vakbélgyulladás, de kiderült, hogy a féregnyúlványnál daganat volt...... 3 évre rá meghalt emiatt.....no comment.
Velem nem tudja ezt a doki megcsinálni, mert egészségügyis vagyok és tudja, hogy ha valamit szeretnék, akkor annak alapos indoka van, de nehogy már nekem kelljen irányítani egy orvost.
Rossz tapasztalat? Szerintem mindenkinek van.
Új háziorvosunk van, semmi segítókészség nincs benne, sablonos. Komoly nőgyógyászati problémám volt, a gyógyszerészt kérdeztem, kedves volt, mondta mit írassak fel a háziorvossal, az talán segít, erre a háziorvos azt mondta nem ír fel gyógyszert csak úgy kérésre semmit, amilyen bajom van, arra csak a műtét a megoldás. Ezek után a patikushoz vissza, adott Tetran kenőcsöt, és forró ülőfürdőt javasolt, segített! Azóta is ha rágondolok, Isten áldja, vannak jó emberek tényleg! (Bartholin ciszta volt, ritka, 5000 nőből 1-nél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!