Gerincferdülésem van?
Ma voltam, tüdőszűrőn és minden jó de a mellékletbe az van irva h "Enyhe ívű balra konvex scolisosis, Cobb szög 6 fok"
Ez mennyire durva?
Szerintem lúdtalpas vagyok, apum is felfigyelt erre. Szoktam látni embereket akiknek a bokájuk be van süllyedve és mondom, hogy ez fúj. Rájöttem, hogy az én lábam is olyan ezért mindig próbáltam úgy állni, hogy normális legyen. Ez baj?
(Ilyenkor állt elfárad a lábfejem)
Az iskolatáska cipelése megterheli a hátamat és akkor az is kényelmetlen szokott lenni, de mikor leveszem akkor nagyon jó utána.
Scoliosis = gerincferdülés. Azért nem foglalkoztak vele különösebben, mert ez nem rájuk tartozik, nem az ő szakterületük.
"Ez mennyire durva?"
6 fok az nem annyira vészes még, de ennyiből nehéz megmondani, mert a gerinc egy részét látták csak, rendes diagnózishoz meg ugye kellene a teljes gerincet látni, hogy nincs-e máshol is elferdülve. Mindenesetre érdemes vele foglalkozni, mert 100%, hogy hosszú távon (5-10-15 év) rosszabbodni fog! Saját tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!