Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Zárójelentést meg kell őríznem?

Zárójelentést meg kell őríznem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bent voltam a korházban, kaptam az ellátásormról zárójelentést, viszont sajnos lelkileg nehezen tudom feldolgozni azt, amiért bekerültem. Azzal tisztában vagyok, hogy a kórháznak 50 évig meg kell őríznie a zárójelentést, de a beteggel mi a helyzet? Neki is kötelező vagy "megsemmisítheti"?

22/f

2018. okt. 15. 07:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
8-as. :)
2018. okt. 15. 08:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlatos megőrizni. Nem minden egészségügyi adat kerül elektronikus megőrzésre és nem kerül be az egészségügyi rendszer minden zegébe-zugába, ráadásul adott idő után archiválják a dokumentumokat és aztán onnan nagyon nehéz visszakeresni. Neked most nyilván valami törlési kényszered van, mert negatív élmény volt a dolog, de lehet olyan adat a zárójelentésen, ami a jövőben még hasznos támpont lehet az eljövendő 50-60 évedben valamihez.
2018. okt. 15. 08:46
 13/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Mentek a zöld kezek. :)
2018. okt. 15. 08:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt felesleges őrizgetni, ha betegség miatt lettél volna kórházban kezelés alatt, akkor azon lehetnek hasznos infók a későbbi kezeléseidre vonatkozóan.
2018. okt. 15. 08:53
 15/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem kell megőrizned, ha nem akarod, a hálózati rendszerben minden benne van elektronikusan. Én inkább azt gondolom, hogy te legalább vállaltaad a dolgot és ha leadod az orvosodnak, akkor is becsülendő és ha valóban megbántad vagy rossz érzés, akkor legközelebb vigyázni fogsz arra, hogy ilyen többet ne történjen meg.
2018. okt. 15. 20:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 🙂
2018. okt. 15. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!