Zárójelentést meg kell őríznem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Bent voltam a korházban, kaptam az ellátásormról zárójelentést, viszont sajnos lelkileg nehezen tudom feldolgozni azt, amiért bekerültem. Azzal tisztában vagyok, hogy a kórháznak 50 évig meg kell őríznie a zárójelentést, de a beteggel mi a helyzet? Neki is kötelező vagy "megsemmisítheti"?
22/f
2018. okt. 15. 07:41
11/16 A kérdező kommentje:
8-as. :)
2018. okt. 15. 08:45
12/16 anonim válasza:
Ajánlatos megőrizni. Nem minden egészségügyi adat kerül elektronikus megőrzésre és nem kerül be az egészségügyi rendszer minden zegébe-zugába, ráadásul adott idő után archiválják a dokumentumokat és aztán onnan nagyon nehéz visszakeresni. Neked most nyilván valami törlési kényszered van, mert negatív élmény volt a dolog, de lehet olyan adat a zárójelentésen, ami a jövőben még hasznos támpont lehet az eljövendő 50-60 évedben valamihez.
13/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Mentek a zöld kezek. :)
2018. okt. 15. 08:51
14/16 anonim válasza:
Szerintem ezt felesleges őrizgetni, ha betegség miatt lettél volna kórházban kezelés alatt, akkor azon lehetnek hasznos infók a későbbi kezeléseidre vonatkozóan.
15/16 Ypszilon1980 válasza:
Nem kell megőrizned, ha nem akarod, a hálózati rendszerben minden benne van elektronikusan. Én inkább azt gondolom, hogy te legalább vállaltaad a dolgot és ha leadod az orvosodnak, akkor is becsülendő és ha valóban megbántad vagy rossz érzés, akkor legközelebb vigyázni fogsz arra, hogy ilyen többet ne történjen meg.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 🙂
2018. okt. 15. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!