Bőrgyógyászati szakrendeléshez kell beutaló?
Ezek szerint mindenhol máshogy működik? Nálunk háziorvos ír egy beutalót, viszont időpontot már saját magunknak kell kérni telefonon a szakrendelésre. Ami akár 1-2 hónap is lehet. SAJNOS.
Szemészetre jövő januárra van időpont. Tiszta vicc.
Magyarországon a vonatkozó jogszabály alapján nem szükséges beutaló a bőrgyógyászatra.
Ezen túl pedig "helyi szokások" működnek, pl. időpontkérés - nálunk lehet személyesen, emailben vagy telefonon is.
És van olyan szakrendelés is, ahol sürgős esetben időpont nélkül is fogadnak.
Szóval kérdezd meg a helyi rendelőt telefonon, vagy nézd meg a honlapjukat, ha van nekik.
A 3-asnak meg: ha van elérhető közelségben másik rendelő, ahol fogadnak körzeten kívülieket is (akár "szívességből", akár mert országos ellátási kötelezettségük van), akkor mehetsz oda is nyugodtan. Nekem tavaly december közepén március közepére adtak volna egy helyi szakrendelésre időpontot, így inkább utaztam oda-vissza 80 km-t, de már január végén bent voltam. Egy ismerősöm ugyanabban a rendelőben két héten belül kapott időpontot, helyben három hónap lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!