Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Térdficam gyógyulás ideje?

Térdficam gyógyulás ideje?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szept.16-án egy rossz mozdulat után kiment a térdem! Kaptam gipszet/sínt,amit 2,5 hétig hordtam,majd kaptam térdrögzítőt (patelfix),amit még okt.25.-ig hordanom kell vagyis aakkor kell vissza mennem kontrollra! Érzem,hogy eléggé elsorvadt a combizmom, ezért elég nehéz emelnem a lábam,de igyekszem. Viszont ami roppantul zavar,hogy nyújtott állapotban ülve nem tudom felemelni a lábam,tehát vezetni semmilyen szinten nem tudok!Hajlítani sem sokat tudom,mert van mikor fáj,de egyébként csak szimplán nem hajlík.Először azt hittem,hogy a rögzítő miatt nem tudom,de kipróbáltam a másik lábamon és semmi "vissszatartást" nem tapasztaltam,tehát a térdem ennyire merev! Az ambuláns lapon nincs feljegyezve,hogy gyógytorna javasolt,de gondolom a kontroll után már rajta lesz!Létezik,hogy 4 hét után is ilyen béna a lábam? Még mindig duzzadtabb,mint a másik, éjszaka van,hogy érzem,hogy van térdem (nem fáj,csak tompa nyomást érzek)! Kezdek egy kicsit elkeseredni! :(
2018. okt. 12. 22:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem tavaly november 8.-án ficamodott ki a térdem, és csak december 5.-én vették le a gipszet. Aztán január 9.-étől 22.-éig jártam gyógytornára, csak azután nyilvánítottak gyógyulttá. Nyugi, teljesen normális, hogy gyenge a lábad, hónapokig tarthat a gyógyulás. Nekem pl. a mai napig vékonyabb a "ficamos" combom.

2018. okt. 15. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!