Miért a tömegesen vizsgálják a diákokat sok helyen még kényes vizsgálatok esetén is és mi az hogy meztelenül, mert kényelmesebb így a dokiknak?
Magam nem ijjeszgetem de sokan írtak be,ennyien nem hazdhatnak a dolgokról és még az általános iskolai barátnőméknél is így akarták hogy a vizsgálat végig menjen,csak ők kiverték a hisztit,nem hagyták magukat és a végén csak általános vizsgálat lett,a doki hiába dúlt-fült.És sajnos sok helyen így csinálják és nem épp az egészségességre nevelést fogják vele elérni,v. azt hogy az ember bátran menjem dokihoz,bízzon meg bennük.
Nálunk az ofőnk is nagyon rendes,szóval már csak ezért sem lehetne,fordulhatna elő nálunk ilyesmi,ugyanis ő minden minket érintő dologról részletesen tudni akar,de kevés az ilyen tanár.Szóval én ezért nem tartok ettől,de akkor is amit hallottam másoktól is attól felállt a szőr a hátamon is,azért a beírt esetek nagyon durvák,tudtommal nem rabok a diákok,mert kb. a fenyenceket szokták ilyen körülmények között vizsgálni.
De azért kíváncsi lennék,ha itt még valaki ezt olvassa és van gyereke,ő mit szólna ha a gyerekével történének ilyenek.Szerintem azért ez már túlzás és durva.
Azért is érthetetlen, hogy vetkőztetés megy tömegesen, mivel a gyerekek szoktak a leggyorsabbak lenni.
Bezzeg a nőgyógyász, háziorvos, urológus, reumatológus előtt várakozó öregasszonyokat nem vetkőztetik le csapatostul, pedig NÁLUK lenne értelme az idő megspórolásának, ahogy én emlékszem, általános iskolás koromban a pólót, inget és nadrágot, alsóval együtt simán fél perc - egy perc alatt vettem föl, nem hiszem, hogy ezen kellene spórolni időt
Ez egyáltalán nem az idő sporolásáról szól,hanem arról hogy senkire sincsenek tekintettel.Szerintem elég sértő dolog amikor a fiúk n.szervét a többi osztálytárs előtt v. a lányok mellét nyomogatja az orvos,hisz senkinek semmi köze ehhez,mármint normális esetben orvos-páciensre tartozik a vizsgálat,nem a fél osztályra és mindenki tök frusztrált emiatt..Azért nem valami nomád törzs vagyunk.És főleg iskoláskorbana leggátlásosabbak a diákok és mindenki rossz emlékekkel távozik és semmi bizalma nincs a dokikhoz ezek után.
Én kiakadnék ha engem akarnának meztelenül vizsgálgatni a többiek előtt ahogy a legtöbb normális ember is.
A legnagyobb baj erről a szülők sem tudnak sokszor és a tanárokat meg nem érdekli,hogy milyen megalázó ez az egész ,meg elég eltérő vizsgálatok vannak,valahol csak a sima vizsgálatok,valahol meg mindent látni akarnak.Na ezt én nem hagynám erre van saját dokim,akit már régóta ismerek és ott sincs olyan hogy vetkőz pucéra és 3 orvos meg 4 ápoló bámul,plusz az osztálytársak és köüzbe ki-be járnak az ajtón nem zavarja őket az hogy minden ajtó nyitáskor be lehet látni és a maradék öltözőbe várakozó lány mindent lát.Azért ez nagyon durva.Ezt senkivel sem szabadna megcsinálni.
Engem nem érint,mert normális a tanárom,a sulim,meg nem is hagynánk magunkat elnyomni,de azért bele gondolva hogy velem is megtörténhetne elég nyomasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!