Lúdtalp betéttel van valakinek tapasztalata?
Szia!
Van tapasztalatom. Nem tudom, hogy pontosan mire vagy kíváncsi.
Amikor kiderült, hogy kell, kérdezgettem, hogy lehet-e még ezzel valamit csinálni, hogy visszaálljon valamelyest. Nekem azt mondták, hogy bárhogy tornáztatom, ez már állandó lúdtalpbetétet igényel.
Az első nap rettentően furcsa volt benne lenni, ugyanakkor nem volt kényelmetlen. Azok az izmok, amik a talp helyes pozíciójában dolgoznak, nos azok nekem már annyira el voltak gyengülve, hogy szabályos izomlázat éreztem az egész lábfejem körül. Ez tartott kb két napig. Azt viszont az első pillanattól fogva éreztem, hogy az izomfájdalmat leszámítva kényelmesebb, jobban illeszkedik a talpam a talajhoz/cipőhöz. A második-harmadik naptól az izmok is valahogy kezdtek ehhez hozzászokni és elmúlt ez a fajta fájdalom is. A vádlim is erősödött kicsit. Gondolom már évek óta nem dolgoztak bizonyos izmok, amiknek kellett volna.
Azóta szinte sose megy ki a bokám, mert tartja a lúdtalpbetét. Túrázni is és kocogni is valamilyen harántemelő betéttel megyek, ha nem is feltétlenül magával az orvosi szendvicsbetéttel.
Nekem nagyon bejött, és az új cipőim azóta szintén nem mutatják azt a tipikus deformációt, ami a lúdtalpasoknál szokott kialakulni a cipőben a rossz bokaállástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!